Kandidaten

De mensen bij Wij Putten

Wij Putten is een partij voor iedereen en sluit niemand uit. Een partij waarin jong en oud, kerkelijk en niet-kerkelijk, gezond of hulp behoevend elkaar ontmoeten. Met elkaar bouwen wij aan de toekomst van onze gemeente, dat is wat ons bindt. Niet de eigen belangetjes, maar het gemeenschappelijk belang staat voorop. Het ‘wij’ in de samenleving versterken, dat is onze opdracht. Want met elkaar bouwen wij Putten, met elkaar besturen wij Putten en met elkaar zijn wij Putten.

Herman Luitjes Lijsttrekker

Wij Putten is een lokale partij die het anders doet. We gaan niet zitten wachten in het gemeentehuis, maar zijn in buurten en wijken te vinden, bij verenigingen en instellingen. Samen op zoek naar praktische oplossingen. Dat nemen we mee terug naar het gemeentehuis. Zo kom je als lokale samenleving een stap verder. Daarom staat Wij Putten voor: meer wij en minder ik.

 

Lees meer Mail Herman 0341-370080

Wilma van Voorst-Ruiter Op de kandidatenlijst nummer 2

Vanaf 2009 ben ik betrokken bij Wij Putten en in 2010, het eerste jaar dat Wij Putten deelnam aan de verkiezingen, ben ik gekozen om plaats te nemen in de gemeenteraad. En voor de komende periode 2022 – 2026 heb ik mij opnieuw verkiesbaar gesteld. Waarom? Omdat ik het heel bijzonder vind om mij op deze manier in te kunnen zetten voor de Puttense samenleving. Het werk als raadslid is pittig, maar ook heel mooi om te mogen doen. Ik heb veel contact met onze inwoners, zodat ik weet wat er speelt in Putten en wat de mensen bezighoudt. Zo kan ik bij besluiten in de gemeenteraad  ook hun belangen goed afwegen.

 

Lees meer Mail Wilma 0341- 358088

Rien van den Hoek Op de kandidatenlijst nummer 3

Als geboren en getogen Puttenaar die doorlopend bij andere Puttenaren over de vloer komt, denk ik dat ik wel ‘midden in de samenleving sta’, zoals ze dat noemen. Bij de oprichting van Wij Putten werd ik daarom ook gevraagd als raadslid. Politieke ervaring had ik niet, maar als je niks zegt, word je ook niet gehoord. En dus deed ik mee.

Als raadslid wil ik mét en niet óver mensen beslissen. Alleen maar vergaderen is dan ook niet aan mij besteed: liever ga ik op pad om van de mensen zelf te horen wat er speelt. En om uit te leggen wanneer in sommige gevallen toch een andere (onpopulaire) keuze gemaakt wordt.

 

Lees meer Mail Rien 06-53305104

Jannita la Roi Op de kandidatenlijst nummer 4

Wat mij bij Wij Putten zo aanspreekt, is dat iedereen mag meepraten en meedenken.

 

Lees meer Mail Jannita

Joyce Kamphuis Op de kandidatenlijst nummer 5

In de periode 2009-2012 woonde ik, na alle jaren daarvoor in Putten gewoond te hebben, op kamers in Groningen. Ik studeerde daar Vastgoed&Makelaardij met een specialisatie voor gebiedsontwikkeling. Mijn interesse voor (lokale) politiek was op dat moment nog ver te zoeken.

 

Lees meer Mail Joyce 06-20133588

Leendert Lodder Nummer 6 op de kandidatenlijst

Mijn werkzame leven heeft grotendeels in dienst gestaan van de samenleving. Het laatst als hoofdinspecteur van politie in Enschede. Als dat in je systeem zit, gaat het er ook niet meer uit. Die opgedane ervaring wil ik graag aanwenden voor de inwoners van Putten.

 

Lees meer Mail Leendert 06-20729200

Arap-John Tigchelaar Op de kandidatenlijst nummer 7

Vooral het ‘Wij’ spreekt me aan. Voor álle Puttenaren, iedereen kan meedoen. Niet alleen op Twitter, Facebook, of langs de zijlijn commentaar geven, maar meedoen, mouwen opstropen en eropaf, aan de slag. Samen!
Mijn motto: Bespaar me je commentaar maar help vooral mee, samen, met elkaar.

 

Lees meer Mail Arap-John 06-51106876

Linda van Borssum Waalkes Nummer 8 op de kandidatenlijst

Ongeveer 5,5 jaar geleden was ik met mijn man op vakantie in Portugal. Daar hebben we bedacht dat we een huis met voedselbos wilden (liefst natuurlijk in Portugal, maar ja….) ipv een huis midden in het centrum. En nu wonen we al weer meer dan vijf jaar in Koudhoorn, Putten. Op een dag stapte er ‘zomaar’ een man bij ons thuis over het hek met een ‘wijkenquête’. Hoe ik het wonen bij ons in de wijk vond en nog meer van dat soort vragen. Dat triggerde me. Voorheen ben ik ook betrokken geweest bij lokale politiek, in andere plaatsen… maar dit had ik nog nooit meegemaakt. Van het een komt het ander. Ik ben inmiddels actief bij Wij Putten in bestuur en weet vanuit mijn ervaring goed wat lokale politiek in kan houden. De aanpak, het contact met inwoners, de roep om participatie bevalt me wel.

 

Lees meer Mail Linda 06-26739414

Bert Veeningen Nummer 9 op de kandidatenlijst

Wij Putten is een partij die de wijken ingaat om met mensen in gesprek te gaan over wat er leeft in Putten. Daarnaast is het ook daadkrachtige partij en dat spreekt me erg aan. Op het gebied van duurzaamheid en milieu is er nog wel wat te winnen en Wij Putten zet juist op dat punt in.

 

Lees meer Mail Bert 06-27115908

Roelof Koekkoek Wethouder en nummer 10

Indien je lokale politiek echt vorm wil geven, moet je dat los doen van de landelijke politiek. Het gaat om de zaken die spelen in het dorp en niet over een oorlog in een ver warm land of over de aanschaf van de meest moderne vliegtuigen. Het moet gaan over zaken dicht bij de Puttenaar en waarop je lokaal invloed kunt uitoefenen. Bij dit alles zoveel mogelijk de Puttenaar erbij betrekken, van jong tot oud, van links tot rechts. Dat is waarom Wij Putten is opgericht.

 

Lees meer Mail Roelof 0341-359710

Alex Guliker Op de kandidatenlijst nummer 11

De betrokkenheid van Wij Putten is erg groot. Niet alleen in verkiezingstijd, maar ook daarbuiten. Dat spreekt mij erg aan in deze partij.
Hoewel ik voor het eerst op de verkiezingslijst sta vermeld, heb ik gemerkt dat er met belangstelling naar nieuwe leden wordt geluisterd. Voor deze lokale partij staat Putten op nummer 1. Dat geldt ook voor mij.

 

Lees meer Mail Alex

Matine van der Haar Op de kandidatenlijst nummer 12

Je hebt niet gekozen waar je bent geboren. Wellicht heb ik niet de 7 vinkjes waar Luyendijk het over heeft in zijn boek, maar ik voel me bevoorrecht dat ik in Putten geboren, getogen en nog steeds woonachtig ben. Dit geluk wil ik mijn kinderen en hopelijk nog vele generaties daarna doorgeven. Om die reden zet ik mij van harte in voor Wij Putten. Een politieke partij die duurzame keuzes wil maken in lokale issues. Keuzes die er toe doen. Nu én later! Zodat we van harte kunnen zeggen: en ze leefden nog lang en gelukkig in Putten.

 

Lees meer Mail Matine 06-52678757

Evelien Top Nummer 13 op de kandidatenlijst

Ik ben er meer of minder in getrapt 🙂  Of ik een bord in mijn tuin wilde van Wij Putten? Best jôh. Of ik ’s mee ging op campagne, op kroegentocht. Nou dat is natuurlijk wel leuk. Voordat ik het wist draaide ik volop mee in de campagne van 2010 en heb daarna alleen maar aan leuke activiteiten meegedaan. Nee, vraag me niet teveel over de actuele politieke situatie in Putten want alleen dan wat ik in de nieuwsbrieven, ‘Eropaf-verslagen’, Waar-is-Rien-Video’s, tegenwoordig podcasts en Wij Putten bijeenkomsten opsteek is mij bekend.  Maar het is altijd bijzonder interessant om mee te gaan met de partij want je steekt veel op over Putten.

 

Lees meer Mail Evelien 06-51105993

Mae Schreuder Op de kandidatenlijst nummer 14

Als er iets is dat ik belangrijk vind, is het ervoor zorgen dat iedereen zijn mening kan en mag laten horen. In de politiek, komt het nog te weinig voor dat jongeren betrokken worden bij belangrijke besluiten. Dit is dan ook de reden dat ik mij kandidaat stel bij WijPutten: om mijn leeftijdsgenoten te betrekken bij besluiten die de toekomst van Putten gaan bepalen en hun mening te laten horen.

 

Lees meer Mail Mae 06-50610228

Gertie van Dijk-Vermeulen Nummer 15 op de kandidatenlijst

Wat mij heel erg aanspreekt bij Wij Putten is dat Wij Putten er voor iedereen is. Niemand uitsluiten. Een hele frisse partij waarin jong en oud, kerkelijk en niet-kerkelijk, vitaal of hulpbehoevend, elkaar ontmoeten. Met elkaar moeten wij aan de toekomst bouwen van onze gemeente.  De opschoondag is trouwens mijn eerste kennismaking met Wij Putten geweest.
Het was voor mij goed om te ervaren dat politiek ook letterlijk de armen uit de mouwen steekt! Niet de eigen belangen, maar het gemeenschappelijk belang staat bij Wij Putten voorop.
Bij de vorige verkiezingen hadden we zelfs de slogan “minder ik, meer wij.

 

Lees meer Mail Gertie 0341-356640

Aart van Dronkelaar Nummer 16 op de kandidatenlijst

Doordat een tennismaatje betrokken was bij Wij Putten sta ik nu hier op de lijst. Het mooie van Wij Putten vind ik dat het een vereniging is die ook aan politiek doet. Een leuke club mensen die zich inzet voor de samenleving, veel vrijwilligerswerk doet, maar ook bijvoorbeeld meedoet aan de Puttense Sportmarathon. Zo heb ik een hele andere, meer belangstellende kijk op politiek gekregen.

 

Lees meer Mail Aart 06-33597226

Riek Vliek Op de kandidatenlijst nummer 17

In 2010, 2014 en 2018 heb ik ook al op de kandidatenlijst van Wij Putten gestaan. Het actief zijn binnen je eigen gemeente bevalt me wel. Met name de eropaf-activiteiten zijn zinvol. Je komt met veel mensen in aanraking en vanuit al die contacten krijg je ook een beter inzicht wat mensen beweegt. Wij Putten wil het goede in de gemeente koesteren en waar nodig en mogelijk verbeteren, dat spreekt me aan.

 

Lees meer Mail Riek 06-10473028

Evert Doppenberg Nummer 18 op de kandidatenlijst

Ik ben geboren in 1949 in het buurtschap Hoef te Putten. Na enkele maanden is de familie verhuisd naar buurtschap Huinen en we hebben daar gewoond tot mijn eenentwintigste. Vervolgens ben ik getrouwd en naar het dorp verhuisd. Binnen het dorp ben ik nog tweemaal verhuisd.

 

Lees meer Mail Evert 06-30811443

Klaas IJkema Nummer 19 op de kandidatenlijst

Na bijna tien jaar docent geweest te zijn op het Corlaer College ben ik nu alweer ruim een jaar gepensioneerd. Dat houdt niet in stilzitten! Misschien ben ik nu wel drukker dan ooit. Wij Putten eist ook al best wel wat aandacht van mij op.

 

Lees meer Mail Klaas 06-40165841

Verony van Bemmel Nummer 20 op de kandidatenlijst

Ik ben al heel lang lid van Wij Putten.  Kort geleden werd mij gevraagd om op de lijst van Wij Putten te staan.
Samen met Andrea Sickmann hebben we al jaren een zorgboerderij in Putten en omdat zij ook al lange tijd op de lijst staat, dacht ik: waarom niet! Ik draag, als lid, Wij Putten tenslotte een warm hart toe.
Onze zorgboerderij vergt echter 24 uur per dag onze zorg en het is moeilijk tijd vrij te maken. Toch vind ik het mooi zo een steentje bij te dragen aan een goed klimaat binnen Putten. Als ik iets op de agenda zou willen krijgen, is dat vertrouwen in elkaar hersteld wordt. Landelijk, in de politiek, media en om mij heen wordt er vaak vanuit wantrouwen gereageerd of gehandeld. Waarom niet van de goede intentie van de mens uitgaan? Tenslotte, om met Bregman mee te praten, deugen de meeste mensen!

 

Lees meer Mail Verony 06-12153115

Audrey Friedel Nummer 21 op de kandidatenlijst

Ik ken de oprichters van Wij Putten al heel lang. Wij Putten wil het goede in de gemeente koesteren en waar nodig en mogelijk verbeteren. Fijn dat ik daar nu een bijdrage aan kan leveren, door onder andere op de kandidatenlijst te staan.

 

Lees meer Mail Audrey 0341-355099

Tea Haanschoten Nummer 22 op de kandidatenlijst

Wat belangrijk is in Putten, is dat Putten een fijne plek is en blijft om te wonen, huisvesting adequaat wordt opgepakt en dat iedereen mee kan (blijven) doen en gezien en gehoord wordt.

Mogelijk dat flexwoningen en tiny houses een mooie aanvulling zijn op het woningaanbod, dus iets extra’s boven op de reguliere woningbouwproductie. Als die behoefte ook in de praktijk blijkt, zet Wij Putten zich in voor het realiseren van meer flexwoningen
om de spoedzoekers te helpen. Ook met andere creatieve oplossingen mag van Wij Putten worden geëxperimenteerd.
Ook woningsplitsen kan waarschijnlijk wel bijdragen aan het toevoegen van zelfstandige woningen en is daarmee een manier om de woningvoorraad uit te breiden. Het kan zowel een oplossing bieden voor starters als voor ouderen. Hiervoor geschikte woningen kunnen gesplitst worden tot twee woningen wat de betaalbaarheid voor starters ten goede komt. Met splitsen kun je een woning ook zo opdelen dat er op de begane grond een gelijkvloerse woning gecreëerd wordt, waardoor ouderen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Hoe slim is dat?

 

Lees meer Mail Tea 06-50535905

Karin Kampert Nummer 23 op de kandidatenlijst

Hoe lang ik bij Wij Putten ben? Ik denk vanaf de eerste keer dat we met winterfeest in december 2010 of 2011 met heel veel mensen van Wij Putten mensen uit te nodigen een kaartje te schrijven voor een ander. Wij deden ze dan op de bus of hebben ze zelf verspreid om een postzegel te besparen. Ik vond dat vooral heel gezellig en je ontmoet zo heel veel mensen.

Eigenlijk ben ik een lid op de achtergrond maar steun Wij Putten wel. Ik vind dat ze leuke activiteiten ontwikkelen om vooral contact met de samenleving te houden. Heel laagdrempelig. Dat vind ik fijn.

 

Lees meer Mail Karin 06-17847949

Evelien Kroon Nummer 24 op de kandidatenlijst

Sinds de oprichting van Wij Putten ben ik lid van de partij geweest. Wat een feest was dat, die eerste verkiezingen en ook de campagne eraan voorafgaand. De kameel van Man bijt Hond met Moedige Mia erop zal ik nooit vergeten! Het succes was meteen al groot en dat is alleen maar groter geworden door de jaren heen. Voor de tweede keer sta ik nu op de lijst. En ik ben heel benieuwd wat deze verkiezingen gaan brengen. Ik heb er alle vertrouwen in.

Wat me zo aanspreekt in Wij Putten is de herkenbaarheid en de duidelijkheid van de partij. Als Wij Putten zegt dat zij naar de mensen wil luisteren dan gebeurt het ook, en niet alleen vlak voor de verkiezingen, maar de hele vier jaren lang. En de volgende vier jaren ook.

 

Lees meer Mail Evelien

Gert van der Haar Nummer 25 op de kandidatenlijst

Ik zit nu al ruim 10 jaar bij Wij Putten, aangestoken door mijn dochter met het Wij Putten virus. En in tegenstelling tot de meeste virussen is deze niet erg.
Vanuit mijn contacten en netwerk draag ik mijn steentje bij aan Wij Putten. Ik hoor veel en dat is ook een rol die bij Wij Putten past. Luisteren.
Putten moet wat mij betreft een aantrekkelijke gemeente blijven met veel voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport, gezondheid, winkels en vrije tijd.

 

Lees meer Mail Gert 0341-351155

Gerard van Soest Op de kandidatenlijst nummer 26

Voor de tweede keer sta ik op de kandidatenlijst van Wij Putten. Ik wil graag in Putten samen de schouders eronder zetten. Dat mocht ik in het verleden al een beetje doen bij de WCP, maar er is meer dan het centrum. Wat mij bij Wij Putten aanspreekt is het samen doen. Het ‘wij’ in de samenleving versterken. Ik zou willen dat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te doen. En niet dat wie het meeste lawaai maakt automatisch gelijk krijgt.

 

Lees meer Mail Gerard 06-51459323

Steven Heetebrij Op de kandidatenlijst nummer 27

Steven op een kieslijst, wie had dat kunnen bedenken? Maar ik zie Wij Putten meer als een vereniging die ook aan politiek doet. Voor wat betreft het politieke gedeelte geef ik wel mijn input uit de samenleving. Maar dat vele vergaderen en al die stukken lezen, dat laat ik graag aan anderen over.

 

Lees meer Mail Steven 06-53938688

Andrea Sickmann Nummer 28 op de kandidatenlijst

Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag NL-Doet kwam ik voor het eerst in aanraking met Wij Putten. Het was een heel bijzondere dag. Wát een grote groep enthousiaste mensen kregen we op ons terrein! Vooral de dierenverblijven werden die dag aangepakt: van straatwerk en schilderwerk, tot allerhande timmerwerk. Zo had ik mij een politieke partij niet voorgesteld. Die dag raakten we uiteraard aan de praat en werd me uitgelegd dat Wij Putten een vereniging is met een politieke signatuur.
Toen ik dan ook voor de lijst werd gevraagd, heb ik direct ja gezegd.

 

Lees meer Mail Andrea 06-53580934

Daphne van Hagen Nummer 29 op de kandidatenlijst

Recreatie en toerisme vormen in Putten een belangrijke inkomstenbron. Dat is niet voor niets: Putten heeft een schitterende ligging, bos, hei en wei en met ook nog eens aantrekkelijke
klompenpaden. Toeristen noemen de Puttense gemoedelijkheid en de relatieve rust als reden om hier vele jaren achtereen te komen. En dat begrijp ik want ook als inwoners geniet ik elke dag als recreant van ons dorp en de omgeving.

 

Lees meer Mail Daphne 0341 370080

Emiel Witteveen Nummer 30 op de kandidatenlijst

Samen met Wij Putten hoop ik een een fijne en duurzame leefomgeving te ontwikkelen voor de bewoners van ons dorp.
We moeten zuinig zijn op onze bodem, op de kwaliteit van water en lucht. Ook moeten we onze verantwoordelijkheid pakken voor de energietransitie en voorbereiden op de gevolgen van de klimaatverandering. We willen immers een dorp met een voor mens en dier gezond leefmilieu doorgeven aan onze volgende generaties. Maar ook een veilig dorp doorgeven in de zin van openbare orde en brandveiligheid.

 

Lees meer Mail Emiel 06-12221348

Corné van Dijk Nummer 31 op de kandidatenlijst

Nou, ik volg Wij Putten al vanaf het begin. Ik ging al snel op stap met Wij Putten met één van de vele activiteiten. Het is mooi dat een politieke partij meedoet aan maatschappelijk betrokken activiteiten. Specifiek; Ik vind het belangrijk dat Wij Putten kritisch en pro-actief moet blijven op vraagstukken rondom de zorg en met name  jeugdzorg in Putten.

 

Lees meer Mail Corné 06-52696885

Tim Born Nummer 32 op de kandidatenlijst

Ik ben met het Wij Putten virus besmet geraakt tijdens de Puttense Sportmarathon. Wat een leuke groep mensen heb ik toen ontmoet zeg. Qua sport zeker niet de beste, maar voor wat betreft inzet wel! Dat de slogan van Wij Putten is “Wij Putten WERKT” kan ik alleen maar volmondig onderschrijven. Wat wordt er hard door de vrijwilligers, fractie en bestuur gewerkt.
Maar dat moet ook. Er is nog veel te doen in Putten. Mijn politieke doelstellingen liggen op het sociale vlak. Dat wil zeggen rekening houden met mensen die het niet meezit en wat extra steun en hulp nodig hebben. Daarnaast vind ik het belangrijk in verbinding te blijven, ook met andersdenkenden.

 

Lees meer Mail Tim 0341-370080

Alex Bus Nummer 33 op de kandidatenlijst

Ik vind het belangrijk dat Putten zijn eigen afvalinzameling blijft uitvoeren, zodat Putten een van de goedkoopste gemeenten op dit gebied blijft. Als we die ambitie hebben, dan vaart iedereen daar wel bij. Maar dat moeten we wel samen doen. Het ‘wij’ in de samenleving versterken, zo noemen ze dat bij Wij Putten. Ik vind ook dat het gemeentelijk groen nog op veel plekken in het dorp versleten is  De gemeente moet daarom door blijven gaan met het renoveren van het openbaar groen.

 

Lees meer Mail Alex 06-14508306

Peter Sonnega Nummer 34 op de kandidatenlijst

Wat bracht mij in Putten?
De ligging, het drinkwater!, natuur en bereikbaarheid.
Het drinkwater was in Rotterdam slechts voor 60% te zuiveren. Ik heb ooit een lijvig rapport gelezen met geheimhoudingsplicht van 30 jaar wat aangaf dat de levensverwachting met 5-10 jaar kon afnemen!

 

Lees meer Mail Peter 06-21223422

Henri Zeevat Nummer 35 op de kandidatenlijst

Waarom ik lid ben van WijPutten, dat is natuurlijk naast de naam die onderlinge verbondenheid uitstraalt, de punten in het verkiezingsprogramma die men voor de burgers, wij dus, in Putten wil verwezenlijken. Het voordeel van een lokale partij is dat men geen rekening hoeft te houden met landelijke partijbelangen en dus ook vol aan de slag kan met de ideeën van de Putters en de Puttenaren. De verkiezingsslogan van dit jaar geeft veel vertrouwen, we moeten dan ook zorgen dat we dat vertrouwen niet beschamen en; Doen wat werkt.

 

Lees meer Mail Henri 06-10446451

Jan van Gessel Nummer 36 op de kandidatenlijst

Voor de 2e keer heb ik me aangemeld als kandidaat op de lijst van Wij Putten. Dat is een bewuste keuze. Na mijn pensionering ben ik mij maatschappelijk gaan inzetten voor Putten. Als bestuurder van Stroud en de tennisclub De Vale Ouwe had ik veel contact met de politiek en als penningmeester ging het vaak over de centjes. Bij Wij Putten viel mij op dat de raadsleden zeer betrokken waren en beschikten over een grote dossierkennis. Wij Putten mag trots zijn wat er is vooral op gebied van sport is bereikt maar er liggen de komende jaren nog mooie uitdagingen vooral cultuur zal meer aandacht moeten krijgen. Daar wil dan ook graag een steentje aan bijdragen. Uiteraard kan ik mijn roots in de aannemerij niet verloochenen en zal ik met grote interesse de grote bouwopgaven van met name betaalbare koop- en huurwoningen kritisch volgen.

 

Lees meer Mail Jan 06-50919277

Jetze Mellema Nummer 37 op de kandidatenlijst

Als geboren Fries voel ik me goed bij nuchterheid, direct zijn en de dingen zeggen zoals ze zijn. Wars van praatjes, populisme en spelletjes. Maar ruim 40 jaar ervaring op de Veluwe heeft me ook geleerd om eerst te luisteren en proberen te begrijpen. De werkelijke boodschap zit vaak onder de oppervlakte, er is inlevingsvermogen voor nodig om te begrijpen waarom mensen verdrietig, angstig of boos zijn.

Die bijzondere combinatie vind ik ook bij Wij Putten: de tijd nemen om te luisteren naar mensen, proberen te begrijpen wat er speelt. En vervolgens actie; geen politieke spelletjes maar handen uit de mouwen en zorgen dat het gebeurt.

Bij Wij Putten zijn we niet zo bezig met wat je in de landelijke politiek stemt en of je een geloof aanhangt. We vinden elkaar in het doel om Putten steeds een stukje mooier te willen maken. Daar voel ik me thuis bij.

 

Lees meer Mail Jetze 06-22762597

Maaike Roos Nummer 38 op de kandidatenlijst

Waarom Wij Putten?  Die kwam ik telkens in de Puttenaer tegen. Van dit stukjes over Puttense onderwerpen. Ik las ze graag en had het er een keer over met iemand die vertelde dat zijn vrouw in het bestuur zit. Toen is het balletje gaan rollen en heb ik me als lid aangemeld.
Putten is een erg fijn dorp. Ik ben gekomen voor het mooie groen, ruim 20 jaar geleden en heb met heel veel genoegen aan een zandweg in het bos gewoond. Heerlijk. Weg uit die drukke Randstad.
In Putten wonen erg vriendelijke mensen. Soms heb ik wel ’s wat hulp nodig en ieder die ik ontmoet wil me wel helpen.
Zelf help ik ook graag anderen mensen. Met mijn achtergrond en liefde voor dieren weten mensen me altijd te vinden ook al is het alleen maar voor een vakantieadresje voor hun huisdier.

 

Lees meer Mail Maaike 06-19151726

Albert Drouven Nummer 40 op de kandidatenlijst

Ondanks dat ik geboren ben in Wateringen kan ik mij niet anders herinneren dan in Putten gewoond te hebben. Tijdens de studie heb ik slechts een paar jaar in Utrecht gewoond maar toen wij inmiddels al samen de kans kregen terug te gaan naar Putten hebben we dat direct gedaan.
De rust de mensen en omgeving maken Putten tot een schitterend dorp.

Toen Wij Putten werd opgericht voelde het voor mij niet meer dan logisch deze enthousiaste club mensen te steunen. Hun inzet voor het dorp met als doel een goede balans tussen wonen, werken en recreëren te realiseren vind ik van groot belang.  Niet alleen voor nu maar ook voor de jonge Puttenaren, om een kans te krijgen hier te kunnen blijven wonen.

 

Lees meer Mail Albert 06-22203919

Agnes de Vreeze Nummer 41 op de kandidatenlijst

Ik zit nu al twaalf jaar bij Wij Putten maar door het werk van mijn man op het gemeentehuis krijg ik de laatste jaren veel mee van de ontwikkelingen en verandering in Putten. Zeg nou zelf… Is er de laatste tijd niet ontzettend veel gebeurd? Als je alleen al kijkt naar alle wegen, het riool, het dorpscentrum maar ook op het gebied van zorg zijn er grote stappen gemaakt. Ik ben best wel trots op Wij Putten want de laatste twaalf  jaar krijgen ze, samen met andere partijen in de gemeenteraad, veel voor elkaar.

 

Lees meer Mail Agnes 06-13641051

Anne Thaya Bonzet Nummer 42 op de kandidatenlijst

Ik ben best wel trots op Wij Putten want ze krijgen, samen met andere partijen in de gemeenteraad, veel voor elkaar.

 

Lees meer Mail Anne 06-12373363

Hein van Loon Nummer 43 op de kandidatenlijst

Als iemand me een paar jaar geleden gezegd had dat ik ooit in Putten zou wonen had ik hem/haar voor gek verklaard. Maar ik ben wel iemand die dol is op bos. Al jaren woon ik in de buurt van een bos. Maar pas 5 jaar geleden hebben mijn vrouw en ik, na een vakantie besloten om echt ín een bos te gaan wonen. En dat werd het buitengebied van Putten. Nog geen moment spijt van gehad.

 

Lees meer Mail Hein 06-33428592

Edwin Luijt Nummer 44 op de kandidatenlijst

Recreatie en toerisme vormen in Putten een belangrijke inkomstenbron. Dat is niet voor niets: Putten heeft een schitterende ligging, bos, hei en wei en met ook nog eens aantrekkelijke
klompenpaden. Toeristen noemen de Puttense gemoedelijkheid en de relatieve rust als reden om hier vele jaren achtereen te komen. En dat begrijp ik want ook als inwoners geniet ik elke dag als recreant van ons dorp en de omgeving.

 

Lees meer Mail Edwin 06-20029279

Rients Aapkes Nummer 45 op de kandidatenlijst

Weet je wat zo mooi is ? Wij Putten is van en voor de bewoners van Putten. Samenwerken en met relevante dingen bezig zijn, niet alleen maar vergaderen zoals dat van politiek algemeen bekend is.. Bij Wij Putten laten mensen regelmatig hun handen wapperen, doorpoetsen!
Na mijn studie ben ik vrijwel meteen in het buitenland verzeild geraakt en ben er meer dan 20 jaar blijven hangen. Toen mijn dochter wat ouder werd, zijn we naar Nederland gegaan. Ik wilde vooral minder reizen en mijn kind zien opgroeien. Mijn dochter is inmiddels volwassen en ik heb nu tijd om te doen waar ik zin in heb. Wij Putten hoort daar ook bij.

 

Lees meer Mail Rients 06-57709379

Jaap Dekker Nummer 46 op de kandidatenlijst

Mogelijk ben ik de oudste op de kandidatenlijst van Wij Putten. Ik ken die witte bodywarmers en volg ze al vanaf de oprichting in 2010.
Wat mij aanspreekt is de werkwijze van Wij Putten, altijd midden in de samenleving. Niet alleen een paar weken vlak voor de verkiezingen, zoals ik bij andere partijen zie, maar continu zichtbaar en aanspreekbaar.
Zelf ben ik ook zo’n bezig bijtje geweest. Ik ben 20 jaar vrijwilliger geweest bij Welzijn Putten, heb heel wat mensen rond getaxied, eten rondgebracht en me verdienstelijk mogen maken bij de klussendienst. Momenteel woon ik in de Pastorije aan de Engweg. 

 

Lees meer Mail Jaap 0341-354833

Marjolein Koekkoek Nummer 47 op de kandidatenlijst

Wat doen voor een ander, dat spreekt mij aan. Ik vind het belangrijk dat de plaatselijke politiek, geen -ver van je bed show- is voor mensen, maar dat dit laagdrempelig is en toegankelijk. Allemaal hebben we er baat bij als zaken goed geregeld zijn in Putten. Samen moeten we dat doen, dat is wat ik belangrijk vind.

 

Lees meer Mail Marjolein 06-23002044

Peter van Nieuwenhuizen Nummer 48 op de kandidatenlijst

Vanaf de oprichting van Wij Putten zit ik al bij de partij. Hier en daar mag ik mijn steentje bijdragen. Waar mogelijk doe ik dat ook maar wordt toch het grootste gedeelte van mijn tijd opgeslokt door werk, gezin en mijn hobby: fietsen! Als fanatiek fietser vind ik dan ook weer leuk wat Wij Putten allemaal voor fietsers doet. Denk bijvoorbeeld alleen al maar aan de vrijliggende fietspaden aan de Harderwijkerstraat. Dat mag je toch een Wij Putten succes noemen! Maar even belangrijk zijn de fiets-voorrang regels in Husselerveld en Bijsteren die inmiddels gewijzigd zijn.

 

Lees meer Mail Peter 06-21667731

Boy Tigchelaar Nummer 49 op de kandidatenlijst

De politiek, het debatteren en het discussiëren zijn alle drie dingen die er bij mij met de paplepel in zijn gegoten. Zover als mijn herinneringen teruggaan discussieer ik thuis over van alles en nog wat, geen mening hebben kon eigenlijk niet. Hoewel ik aanvankelijk wat meer interesse had in landelijke politiek bemerk ik langzamerhand hoe belangrijk de lokale politiek wel niet is. Steeds meer overheidstaken komen op het bordje van de gemeenten te liggen waardoor de lokale politiek er steeds meer toe doet.

 

Lees meer Mail Boy 06-38655375

Luuk Obbink Nummer 50 op de kandidatenlijst

Ik op een lijst van een politieke partij? Het was een gedachte waar ik even aan moest wennen. Goed, als het dan maar absoluut een onverkiesbare plaats is, was mijn antwoord aan Henri Luitjes, eind 2009. Nummer 13, dat moest kunnen.
Dat is inmiddels twaalf jaar geleden. Kon ik me destijds als oud-redacteur van De Puttenaer nauwelijks voorstellen dat ik het beschouwen van de Puttense samenleving vanaf de zijlijn zou inruilen voor een meer actieve rol in de politiek, na bijna twaalf jaar als secretaris in het bestuur weet ik eigenlijk niet beter. Het is nog altijd inspirerend om mee te denken over de koers van de partij en te proberen de ideeën en standpunten helder onder de aandacht van de inwoners te brengen. Ook was het een uitdaging om een actieve rol te hebben in het opstellen van het verkiezingsprogramma voor de komende raadperiode: welke zaken moeten er de komende jaren worden aangepakt om dit mooie dorp leuk en leefbaar te houden voor iedereen?

 

Lees meer Mail Luuk 06-22485679