info@wijputten.nl

Jannita la Roi

Wat mij bij Wij Putten zo aanspreekt, is dat iedereen mag meepraten en meedenken.

Putten – een mooi dorp in een prachtige omgeving
Direct na mijn studie toeristisch management koos ik ervoor om voor het mooiste natuurgebied van Nederland te gaan werken: de Veluwe. Ik ging op zoek naar een plek waar ik goed kon wonen, filevrij naar mijn werk kon reizen en dicht bij de natuur kon zijn. We waren er vrij snel over uit dat Putten het allemaal had.
Putten is centraal gelegen en de voorzieningen zijn hier uitstekend. Ook viel me op dat de mensen zo aardig zijn en dat ze je groeten op straat. En dan het bos, de hei en het water. Waar vind je dat allemaal? We wonen nu zo’n acht jaar met veel plezier in Bijsteren en we hebben het uitstekend naar ons zin. Je hoeft niet ver te gaan om te genieten: Ik voel me een toerist in eigen dorp als ik op de fiets of te voet geniet van de veelzijdigheid, cultuur en natuur rond Putten.

Verdiepen
De verkiezingen van 2014 waren voor mij de aanleiding om me te gaan verdiepen in de verkiezingsprogramma’s. Ik heb menig avond details met elkaar vergeleken van de allemaal enthousiast geschreven ambitieuze verkiezingsprogramma’s. Heel eerlijk: dat was niet makkelijk. Wij Putten sprak me aan vanwege de open houding en het samen-dóen-gevoel dat ik erbij kreeg. Wij Putten wil en gaat aan de slag.
Ik vind het belangrijk dat niet alleen Wij Putten die open houding heeft, maar ik zie ook graag dat de gemeente die deur nadrukkelijker openzet voor inwoners. Zijn inwoners lastig? Zorgt burgerparticipatie voor een ingewikkelder proces? Twee keer nee, wat mij betreft. Wat jouw omgeving aangaat, gaat jou aan. We moeten van confronteren naar communiceren en inwoners betrekken als het gaat om ontwikkelingen in de woonomgeving.
Inwoners betrekken: dat zorgt voor draagvlak, dat draagt op sociale aspecten bij en daar wordt het plan ook nog eens mooier van!

Geboren:
In 1985 in IJsselstein (Utrecht)

Gezin:
Getrouwd en moeder van drie dochters

Werk:
Beleidsadviseur participatie, werk en inkomen

Hobby’s:
Ik ben graag op pad met mijn gezin; Ik hou van fietsen, musea bezoeken, hardlopen, koken en bakken en ik ben gek op reizen.

Terug naar mensen