info@wijputten.nl

Albert Drouven

Ondanks dat ik geboren ben in Wateringen kan ik mij niet anders herinneren dan in Putten gewoond te hebben. Tijdens de studie heb ik slechts een paar jaar in Utrecht gewoond maar toen wij inmiddels al samen de kans kregen terug te gaan naar Putten hebben we dat direct gedaan.
De rust de mensen en omgeving maken Putten tot een schitterend dorp.

Toen Wij Putten werd opgericht voelde het voor mij niet meer dan logisch deze enthousiaste club mensen te steunen. Hun inzet voor het dorp met als doel een goede balans tussen wonen, werken en recreëren te realiseren vind ik van groot belang.  Niet alleen voor nu maar ook voor de jonge Puttenaren, om een kans te krijgen hier te kunnen blijven wonen.

Recreatie en toerisme vormen in Putten een belangrijke bedrijfstak. Dat is niet voor niets: Putten heeft een unieke ligging, nabij het randmeer en is omgeven door zeer wisselend landschap met bos, heide en landbouwgebied en met ook nog eens een aantrekkelijk centrum en niet te vergeten het Bosbad met zijn nieuwe wildwaterbaan. Toeristen die ik spreek noemen de Puttense gemoedelijkheid, gastvrijheid en de relatieve rust als reden om hier vele jaren achtereen te komen. Ook inwoners zelf genieten als recreant van ons dorp en de omgeving. Eigenlijk hoeft Putten alleen het mooie dorp te zijn dat het al is. We koesteren de landschapselementen die Putten zo mooi maken en een dorps karakter geven. Maar als het aan Wij Putten ligt, wordt Putten nog aantrekkelijker voor dagjesmensen en voor recreanten die hier het hele seizoen zijn. In het kader van het project Veluwe op 1 kan onze gemeente ook gaan werken aan routes voor mountainbikers en kunnen we zelfs paardenmenroutes aanleggen.

Uitgangspunt voor Wij Putten is: Wat goed is voor het toerisme, is goed voor Putten en andersom. De natuur bepaalt voor een groot gedeelte de beleving van onze toerist en of recreant.  Eigenlijk ben ik gewoon toerist in mijn eigen dorp. Hoe mooi is dat?

 

Geboren:
November 1970 te Wateringen

Gezin:
Samenwonend

Werk:
Openbaar apotheker

Hobby’s:
Onze paarden & honden en elektronische gadgets

 

Terug naar mensen