info@wijputten.nl

Peter van Nieuwenhuizen

Vanaf de oprichting van Wij Putten zit ik al bij de partij. Hier en daar mag ik mijn steentje bijdragen. Waar mogelijk doe ik dat ook maar wordt toch het grootste gedeelte van mijn tijd opgeslokt door werk, gezin en mijn hobby: fietsen! Als fanatiek fietser vind ik dan ook weer leuk wat Wij Putten allemaal voor fietsers doet. Denk bijvoorbeeld alleen al maar aan de vrijliggende fietspaden aan de Harderwijkerstraat. Dat mag je toch een Wij Putten succes noemen! Maar even belangrijk zijn de fiets-voorrang regels in Husselerveld en Bijsteren die inmiddels gewijzigd zijn.

Veilig
Ik ben blij dat Wij Putten veel fietspunten in hun programma heeft opgenomen. Het wordt nu toch echt wel tijd voor veilige oversteekplaatsen op de Oude Rijksweg voor fietsers.
Maar ook wat in het programma stond, om in overleg met de provincie delen van de Oude Rijksweg en de Nijkerkerstraat in te richten als 50-kilometerzone, zodat fietsers op de rotondes gewoon voorrang hebben. Ook denk ik dat ik later mijn kinderen als ze zo groot zijn met veel meer vertrouwen over de Stationsstraat durf te sturen nu deze heringericht is en het vrachtverkeer allemaal weg is. Wat ook een puntje is wat ik tegenkwam in het programma is de belijning op het fietspad langs de Garderenseweg. Als je er nu in het donker rijdt lig je zo naast het fietspad als je niet uitkijkt.

A28
Gaat bij mij nou alles over fietsen? Nee hoor. Vanwege mijn werk zit ik veel in de auto en heb net zoals heel veel Puttenaren last van de verstoppingen op de A28. Hartstikke goed dat Wij Putten zich wil inzetten voor maatregelen om de doorstroming op de A28 te verbeteren en in gesprek te gaan hierover met de rijksoverheid. Het gemeentelijk integraal verkeer- en vervoersplan mag ook best wel geactualiseerd worden, waarbij de aansluiting op de A28 als optie wordt meegenomen.

Vrije tijd
Leuk om te zien dat Wij Putten een stukje in haar verkiezingsprogramma heeft opgenomen over vrije tijd. Eigenlijk draait toch alles om werken, wonen en vrije tijd?
Ik vind het fantastisch om mijn vrije tijd in verenigingsleven te stoppen. Zo mag ik zelfs mijn eigen zoontje Levi trainen bij SDCP en begeleid ik de jeugdspelers daar.
Andere vrije tijd besteed ik dus veel op de fiets of met hardlopen. Heerlijk in de natuur. Want wat hebben we hier toch veel natuur. Goed voor recreanten en werkgelegenheid maar vooral ook goed voor de eigen inwoners. Als het aan Wij Putten ligt, wordt Putten nog aantrekkelijker voor dagjesmensen en voor recreanten die hier het hele seizoen zijn. Uitgangspunt voor Wij Putten is: wat goed is voor het toerisme, is goed voor Putten en andersom.

Geboren:
In Amersfoort in april 1983. Inmiddels woon ik al 37 jaar met héél véél plezier in Putten.

Gezin:
Getrouwd en twee heerlijke kinderen.

Werk:
Key Account Manager

Hobby’s:
Fietsen, Fietsen en nog eens Fietsen 🙂
Maar ook mountainbiken en hardlopen!

 

Terug naar mensen