info@wijputten.nl

Karin Kampert

Hoe lang ik bij Wij Putten ben? Ik denk vanaf de eerste keer dat we met winterfeest in december 2010 of 2011 met heel veel mensen van Wij Putten mensen uit te nodigen een kaartje te schrijven voor een ander. Wij deden ze dan op de bus of hebben ze zelf verspreid om een postzegel te besparen. Ik vond dat vooral heel gezellig en je ontmoet zo heel veel mensen.

Eigenlijk ben ik een lid op de achtergrond maar steun Wij Putten wel. Ik vind dat ze leuke activiteiten ontwikkelen om vooral contact met de samenleving te houden. Heel laagdrempelig. Dat vind ik fijn.

Woningtekort:
Toen ik zelf naastig op zoek was nar een woning in Putten, zeg maar als spoedzoeker waren er nog maar weinig mogelijkheden. Uiteindelijk heb ik geluk gehad maar zijn er nog zeoveel mensen die tussen wal en schip terecht komen. Dat Wij Putten ook mogelijkheden wil zien om recreatiewoningen tijdelijk te benutten voor specifieke doelgroepen, zoals jongeren,spoedzoekers et cetera spreekt mij aan. Hier wordt in de ogen van Wij Putten nog te weinig gebruik van gemaakt. Daarom moet opnieuw worden gekeken naar de voorwaarden waaronder dit tijdelijk wonen is toegestaan.

Buitengebied:
Ik maak me best wel zorgen over het gebied ‘buiten de bebouwde kom’ zeg maar.  Als bedrijventerreinen willen uitbreiden, nieuwe wijken gebouwd moeten worden of windmoelen of zonneweiden er moeten komen dan kijkt iedereen naar het buitengebied. Putten is zo mooi, we moeten vooral zuinig zijn op wat we hebben.

Veiligheid:
Ik heb heel wat kilometers op de fiets in Putten afgelegd. Ik kan enorm genieten van goede fietspaden. Sommige oversteekplekken vind ik ronduit gevaarlijk. Denk aan bij ‘De Kraak’, de Voorthuizerstraat en natuurlijk ook de Hoofdlaan. Oversteken bij ‘Vrouwtje van Putten’ vind ik ook zo belabberd. Ik hoop dat deze plek verbeterd wordt.

Authentieke gebouwen:
Op de Veluwe heeft een vijftal gemeenten (waaronder Putten) het plan opgevat om meer aandacht te geven aan cultuurhistorie. Ze willen allemaal een Archeologisch Belevingscentrum opzetten. Het gezamenlijk verhaal omvat de rijke historie van de Veluwe. Putten neemt het onderdeel “Hoe de mens in het landschap ingreep”, waarbij het landgoed Schovenhorst het middelpunt zou moeten zijn. Daarmee blijven  we het Verhaal van Putten ontwikkelen. Maar ook de inzet van Wij Putten voro het historische stationsgebouw vind ik fantatstisch. We zijn al zoveel mooie oude gebouwen in Putten kwijtgeraakt, dat moeten we een halt toeroepen.

 

Geboren:
Heel lang geleden ?.
Als je mij hoort praten, weet je ook direct waar.

Gezin:
Twee geweldige jongens:  Dion 19 en Sydney 17.
Sydney doet HAVO in Harderwijk (RSG), Dion studeert Natuurkunde in Leiden.

Werk:
Ik werk eigenlijk veel te veel ?.
Als Allround magazijn medewerker.
In een super gezellig bedrijf met naast onze vaste medewerkers ook heel veel sociale werkplaats medewerkers.

Hobby’s:
Badminton, deze vereniging is super, heel sociaal en super sportief.

Terug naar mensen