info@wijputten.nl

Evelien Kroon

Sinds de oprichting van Wij Putten ben ik lid geweest. Wat een feest was dat, die eerste verkiezingen en ook de campagne eraan voorafgaand. De kameel van Man bijt Hond met moedige Mia erop zal ik nooit vergeten! Het succes was meteen al groot en dat is alleen maar groter geworden door de jaren heen.
Voor de eerste keer sta ik nu ook op de lijst. En ik ben heel benieuwd wat deze verkiezingen gaan brengen. Ik heb er alle vertrouwen in.
Wat me zo aanspreekt in Wij Putten is de herkenbaarheid en de duidelijkheid van de partij. Als Wij Putten zegt dat zij naar de mensen wil luisteren dan gebeurt het ook, en niet alleen vlak voor de verkiezingen, maar de hele vier jaren lang. En de volgende vier jaren ook.

Ik ken geen andere partij die zo vaak te zien is in het dorp. Is het niet om een buurt te enquêteren, dan is het wel om mee te doen met de Opschoondag, op de kerstmarkt kerstkaarten te laten versturen, een steentje bij te dragen aan NL Doet of een Wij Putten Academie te organiseren. Om maar een paar voorbeelden te noemen.
En wat me nog steeds opvalt en blijft boeien: de mensen die lid worden van Wij Putten komen uit alle delen van Putten en vanuit allerlei overtuigingen en verledens. Ze worden lid omdat Wij Putten een partij is die er voor de mensen is en wil zijn en dat ook waar maakt. En dan blijkt wel of geen religie, wel of geen banden en/of sympathieën met landelijke politieke partijen, wel of geen werk, een beetje meer rechts of een beetje meer links, gewoon er niet toe te doen. Want het gaat om de mensen in Putten.

Met de reguliere politiek houd ik me niet heel veel bezig. Gewoon omdat ik er niet veel tijd voor heb. Wel vind ik het erg leuk om mee te doen met de incidentele acties van Wij Putten. En te volgen wat er allemaal gebeurt. En met een bord in m’n tuin voorbijgangers attent te maken op de partij. En bijvoorbeeld met m’n collega’s het over Wij Putten te hebben. Het is heel leuk om dan te horen dat een aantal van hen wel op Wij Putten wil stemmen.

Geboren
In 1964 en na veel omzwervingen al bijna drieëntwintig jaar een Puttenaar.

Gezin
Drie grote jongens, inmiddels ben ik de kleinste in huis.

Werk
Toen ik afstudeerde aan de Pedagogische Academie was er geen werk in het onderwijs. Dus werkte ik de eerste tien jaar na mijn studie in de horeca.
Toen mijn oudste in Putten naar school ging, ben ik gaan invallen in het basisonderwijs. Dat werd al snel een vaste baan. Na een jaar of tien wilde ik graag wat anders gaan doen en toen ben ik overgestapt naar Groevenbeek Putten. Na het behalen van mijn bevoegdheid ben ik daar nu docent wiskunde. En samen met coachwerk binnen school doe ik dat met veel plezier.

Hobby’s
Zeilen, films en series kijken, rommelen in mijn tuin en er iets moois van maken

 

Terug naar mensen