info@wijputten.nl

Herman Luitjes

Wij Putten is een lokale partij die het anders doet. We gaan niet zitten wachten in het gemeentehuis, maar zijn in buurten en wijken te vinden, bij verenigingen en instellingen. Samen op zoek naar praktische oplossingen. Dat nemen we mee terug naar het gemeentehuis. Zo kom je als lokale samenleving een stap verder. Daarom staat Wij Putten voor: meer wij en minder ik.

Besturen
Vastgeroest. Dat was mijn indruk van de Puttense politiek en daarom hebben we in 2009 Wij Putten opgericht. Vanaf 2010 zit ik voor Wij Putten in de gemeenteraad. We zetten ons daar in voor het leefbaar en levendig houden van Putten. We proberen de voorzieningen in Putten op peil te houden. Denk aan maatschappelijke verenigingen, sportverenigingen, et cetera. Maar ook de openbare ruimte moet schoon, heel en veilig blijven. En natuurlijk willen we het dorp welvarend en toekomstbestendig maken.
Maar boven alles moet Putten een dorp zijn waar iedere Puttenaar naar zijn zin kan wonen. Daarvoor moeten we de komende jaren veel woningen bouwen. Want met elkaar bouwen wij Putten, met elkaar besturen wij Putten en met elkaar zijn wij Putten!

Actief zijn
Zoals ik al opmerkte, is Wij Putten veel bij jou in de buurt te vinden. We bellen aan en vragen wat er leeft in de wijk en de buurt. Zo horen we veel over het onderhoud van de straten en wegen en van het openbaar groen. Over de straatverlichting en de verkeersveiligheid. Het zijn altijd boeiende gesprekken, waar we veel mee kunnen.
Ook maken we de videoreeks ‘Waar is Rien?’ Inmiddels staan er zo’n dertig video’s online, waarin we uitleggen wat we als Wij Puttenfractie in de gemeenteraad doen. En niet te vergeten organiseren we dorpsgesprekken en academie-avonden, waarbij iedereen altijd van harte welkom is.
En natuurlijk breng je als raadslid ook heel wat uurtjes in het gemeentehuis door. Want besluiten neem je uiteindelijk in de raadzaal.
Ik hoop de komende vier jaar met dit werk door te mogen gaan. We ontmoeten elkaar dan vast wel ergens in het dorp. Ik kijk ernaar uit!

Geboren:
Steenenkamer, Putten

Gezin:
Getrouwd met Daphne en samen hebben we twee kinderen.

Werk:
Bestuursadviseur

Hobby’s:
Politiek en Tennis

Terug naar mensen