info@wijputten.nl

Boy Tigchelaar

De politiek, het debatteren en het discussiëren zijn alle drie dingen die er bij mij met de paplepel in zijn gegoten. Zover als mijn herinneringen teruggaan discussieer ik thuis over van alles en nog wat, geen mening hebben kon eigenlijk niet. Hoewel ik aanvankelijk wat meer interesse had in landelijke politiek bemerk ik langzamerhand hoe belangrijk de lokale politiek wel niet is. Steeds meer overheidstaken komen op het bordje van de gemeenten te liggen waardoor de lokale politiek er steeds meer toe doet.

Woningaanbod
Samen met mijn vriendin kijken wij veel en tevens graag naar woningen. Ik wil graag in Putten blijven wonen, maar met het woningaanbod in Putten kan dit heel lastig worden. Ik pleit voor voldoende (starters)woningen met perspectief op doorstroming en optimalisatie voor tijdelijk wonen om zo de startende Puttenaren van huizen te kunnen voorzien. Natuur inclusieve woningen hebben voor mij de voorkeur omdat deze minder belastend zijn voor het klimaat.

Centrum
Naast meer (starters)woningen ben ik ook een groot voorstander van een bruisender centrum. Dit door bijvoorbeeld meer grote evenementen toe te staan in Putten, maar ook langere openingstijden voor terrassen hoort hierbij.

Sport
Sporten is voor mij zeer belangrijk en het vormt een belangrijk deel van onze samenleving. Sport verbindt en moet toegankelijk zijn voor iedereen.

Bestuur
Ik vind dat de gemeenteraad een afspiegeling moet zijn van de samenstelling van de inwoners van Putten. Jongeren in het openbaar bestuur zijn hiervoor hard nodig. Momenteel besluiten gemeenteraadsleden, veelal 50+, over de toekomst van mijn generatie en die daarop volgen. Ik heb liever starterswoningen in Putten dan een knarrenhof. Dit zou tenslotte nog wel eens mijn dorp de komende 50 jaar kunnen zijn!

Geboren:
In ’t ziekenhuis in Harderwijk. Maar eigenlijk woon ik al mijn hele leven in Putten.

Studie:
Bedrijfskunde
Officieel heet het Bachelor of Business Administration BBA Bedrijfskunde

Hobby’s:
Sporten, liefst in de sportschool
Eigenlijk alles wat met sport te maken heeft

 

Terug naar mensen