info@wijputten.nl

Jaap Dekker

Mogelijk ben ik de oudste op de kandidatenlijst van Wij Putten. Ik ken die witte bodywarmers en volg ze al vanaf de oprichting in 2010.
Wat mij aanspreekt is de werkwijze van Wij Putten, altijd midden in de samenleving. Niet alleen een paar weken vlak voor de verkiezingen, zoals ik bij andere partijen zie, maar continu zichtbaar en aanspreekbaar.
Zelf ben ik ook zo’n bezig bijtje geweest. Ik ben 20 jaar vrijwilliger geweest bij Welzijn Putten, heb heel wat mensen rond getaxied, eten rondgebracht en me verdienstelijk mogen maken bij de klussendienst. Momenteel woon ik in de Pastorije aan de Engweg. 

Engweg
Al lange tijd bestaat bij Wij Putten de nadrukkelijke wens om de fietsoversteek bij de Vrouw van Putten veiliger te maken.
Eigenlijk de heririchting van de gehele Engweg eerder aan te pakken en de oversteken te verbeteren, maar ook de snelheid terug te brengen naar 30 kilometer per uur. Maar als het aan Wij Putten ligt gaan er nog meer straten worden aangepakt. Denk aan inrichten overeenkomstig de gewenste snelheid (30 km). van de Kerkstraat en Halvinkhuizerweg.

Zorg
Ik vind het mooi dat dat iedereen volgens Wij Putten zich veilig moet kunnen voelen en met respect behandeld  moet worden. Eenzaamheid, of dit nu onder ouderen of jongeren speelt, moet nog meer aandacht krijgen. We moeten echt verder op zoek naar creatieve vormen om dit probleem te benaderen. Nog meer op zoek naar sociale netwerken en contactrijke omgevingen om eenzaamheidsgevoelens te laten afnemen. Ik weet dat ik makkelijk heb praten in zo’n mooie en sociale woonomgeving als de Pastorije maar we zullen daadkrachtig op zoek moeten gaan om de eenzamen in onze samenleving te benaderen. De toename van verwarde personen, dus mensen die de grip op hun leven dreigen te verliezen, waardoor het risico aanwezig is dat zij zichzelf of anderen schade berokkenen, heeft ook meer onze aandacht nodig.

Geboren:
Ik ben geboren in Papendrecht, als zoon van een vliegtuigmonteur bij KLM op Schiphol.

Werk:
Gepensioneerd. Ik was o.a. boekhouder bij Bronswerk vanaf 1967

Gezin:
Mijn partner is op Sonnevanck met dementie dus moet nu wat meer thuis doen.

Hobby’s:
Geïntereseerd in veel sporten zoals tennissen, voetbal en schaatsen. Kijken dan hè.

 

 

Terug naar mensen