info@wijputten.nl

Linda van Borssum Waalkes

Ongeveer 5,5 jaar geleden was ik met mijn man op vakantie in Portugal. Daar hebben we bedacht dat we een huis met voedselbos wilden (liefst natuurlijk in Portugal, maar ja….) ipv een huis midden in het centrum. En nu wonen we al weer meer dan vijf jaar in Koudhoorn, Putten. Op een dag stapte er ‘zomaar’ een man bij ons thuis over het hek met een ‘wijkenquête’. Hoe ik het wonen bij ons in de wijk vond en nog meer van dat soort vragen. Dat triggerde me. Voorheen ben ik ook betrokken geweest bij lokale politiek, in andere plaatsen… maar dit had ik nog nooit meegemaakt. Van het een komt het ander. Ik ben inmiddels actief bij Wij Putten in bestuur en weet vanuit mijn ervaring goed wat lokale politiek in kan houden. De aanpak, het contact met inwoners, de roep om participatie bevalt me wel.

Bomen planten
De natuur van Putten is bijzonder. Persoonlijk wil ik daar graag aan bijdragen. Ik vind het belangrijk om te weten wat een huishouden kan doen aan herstel van het klimaat. Bomen planten, akkerranden, zonnepanelen, welke auto, wat kan er in de buitengebieden? Wat kunnen we doen om verbeteringen aan te brengen. Welke ideeën zijn uitvoerbaar, hebben draagvlak, leveren resultaten kunnen we samen oppakken?
Een gemeente kan hierin een faciliterende rol spelen. Ik vind bij Wij Putten terug dat zij dit hoog in de prioriteiten hebben staan.

Geboren
Ik ben in Eindhoven geboren. Vanwege het werk van mijn vader woonden wij op het terrein van het psychiatrisch ziekenhuis.
De zorg is mij letterlijk met de paplepel ingegoten. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat ik ook mijn roeping vond in de zorg. Wat ik hierin vooral heb gezien is dat we met preventieve acties veel leed kunnen voorkomen.

Gezin
We kwamen met zijn tweeen in Putten wonen. Ons “gezin’’ breidt zich hier wel steeds meer uit. Zo wilden we graag een hond. Of twee. Konden we natuurlijk best een tijdje op een kat passen, die vervolgens niet meer weg ging. Is het leuk om kippen te houden en vooral om dan elke ochtend dat verse ei weer van die kippies te krijgen.

Werk
In mijn werk heb ik verschillende facetten van de drie sociale domeinen, jeugd, wmo en participatie van dichtbij meegemaakt. In de jeugdhulpverlening en jeugdpsychiatrie, als manager in de re-integratie, bij de gemeente in participatie en als hoofd van beschermd wonen. Ook als “”ombudsman”” voor een gemeente  waar mensen die de weg niet meer kunnen vinden, die in de knel komen door verschillende regelgeving die soms wat tegenstrijdig is, of bijv. als hulpverlener tegen dingen aanlopen, dit kunnen melden. De bedoeling is dan om te komen tot hulp die helpt, regelingen die kloppen en duidelijk zijn. Heel boeiend en hierin zie je hoe mensen in het moeras terecht kunnen komen van de verschillende overheidsregelingen. Hoe mooi om daarin het verschil te kunnen maken. Zo ben ik ook actief geweest voor de participatieraad. En ben ik nu ook actief als senior beleidsadviseur.

Hobby’s
Muziek, voedselbos/moestuin, over de Veluwe sjouwen en ja toch ook Portugees leren, een beetje dromen mag ook.

Terug naar mensen