info@wijputten.nl

Jan van Gessel

Ik woon bijna tien jaar met heel veel plezier in Putten en ben inmiddels alweer een paar jaar met pensioen. Ruim 37 jaar ben ik werkzaam geweest in de aannemerij en de laatste negen jaar als ambtenaar: hoofd toezicht en handhaving bij de gemeente Amersfoort. Voorheen was ik actief bij D66, maar heb een switch gemaakt naar Wij Putten.

Woningbouw
Veel Puttenaren hebben in Bijsteren een woning gevonden, dus in die zin is dit woningbouwproject zeer geslaagd. Nu is Rimpeler aan de beurt. Daar is ruimte voor niet meer dan 350 woningen. Wij Putten wil niet graag ieder groen plekje in het dorp volbouwen, maar om ook de nieuwe generatie Puttenaren te kunnen huisvesten, moeten er tot 2040 zo’n 1.000 tot 1.500 extra woningen komen. Een nieuwe woonwijk is dan ook keihard nodig.
Het spreekt vanzelf dat nieuwe woningen energieneutraal zijn. Waar mogelijk moet de gemeente steun bieden aan projecten om ook bestaande woningen energieneutraal te maken. Zo blijft Putten een aantrekkelijke gemeente, met een lichte bevolkingsgroei met veel voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport, gezondheid, detailhandel en vrije tijd.

Geboren:
op 19-11-1947 in Dieren

Gezin:
getrouwd met Silvano,  2 kinderen en 4 kleinkinderen

Werk:
Gepensioneerd

Hobby’s:
Tennis, wandelen en fietsen.

Terug naar mensen