info@wijputten.nl

Gertie van Dijk-Vermeulen

Wat mij heel erg aanspreekt bij Wij Putten is dat Wij Putten er voor iedereen is. Niemand uitsluiten. Een hele frisse partij waarin jong en oud, kerkelijk en niet-kerkelijk, vitaal of hulpbehoevend, elkaar ontmoeten. Met elkaar moeten wij aan de toekomst bouwen van onze gemeente.  De opschoondag is trouwens mijn eerste kennismaking met Wij Putten geweest.
Het was voor mij goed om te ervaren dat politiek ook letterlijk de armen uit de mouwen steekt! Niet de eigen belangen, maar het gemeenschappelijk belang staat bij Wij Putten voorop.
Bij de vorige verkiezingen hadden we zelfs de slogan “minder ik, meer wij.

Bomen kappen
In het verkiezingsprogramma van 2018 stond dat Wij Putten voor elke boom die weggehaald werd er 1,5 wilde terugzetten. Een mooi uitgangspunt maar soms ontkom je gewoonweg niet aan bomen kappen. Als je nou kijkt naar de recente stormen in januari en zien wat er allemaal voor gevaarlijke situaties zijn geweest met bomen. Dat willen we toch ook niet.
Een boom moet onderhouden worden maar heeft zeker niet het eeuwige leven. Daarom vind ik het uitgangspunt wel mooi maar niet een must. Het gaat erom dat we vitale bomen hebben en herplant hoort daar gewoonweg bij. Ik was wel totaal verrast dat het er uiteindelijk geen 1,5 maar zelfs 2 geworden zijn.

Vuurwerk
Ik vind het prima als mensen vuurwerk afsteken. Ik heb ook niets tegen tradities. Maar omdat we samenleven kunnen we ook best wel wat rekening met elkaar houden. In ieder geval met dieren. Die kunnen in veel gevallen niet vluchten. Daarom lijkt het me prima om vuurwerkvrije zones in te stellen, bijvoorbeeld rond de Groene Scheg of in de Natura 2000 gebieden.
Oja en natuurlijk het vuurwerk de volgende dag weer even opruimen. Je moest ’s weten hoeveel vuurwerkrestanten we nog tegenkomen op de ‘opschoondag’ een paar maanden later. Het is niet mijn hobby maar met enige regelmaat neem ik een zak mee tijdens het wandelen. Helaas is dat ook in de gemeente Putten geen overbodig werk……..

Geboren
Op 15 juni 1955 knipperde ik tegen het eerste levenslicht in de gemeente Dordrecht.

Gezin
Getrouwd, drie kinderen, ook getrouwd en zij hebben mij tot blije oma gemaakt.

Werk
Na mijn middelbare school bleek dat mijn eerste liefde de verstandelijk gehandicapte medemens was en ben ruim 6 jaar werkzaam geweest in een instelling in Monster als verpleegkundige en assistent fysiotherapeut. Rond mijn 40e levensjaar heb ik de HBO studie theologie gevolgd in Zwolle. Na het behalen van de 2e graad ben ik catechese gaan geven in Doornspijk en heb later als jeugdwerker een jaar in Wezep gewerkt. In september 2001 kwam ik in Harderwijk bij de Nieuwe Kerk in dienst, opnieuw als jeugdpastor en later ook als ouderenpastor. In 2003 behaalde ik de 1e graad theologie op Windesheim.  Omdat ik inmiddels ook preekconsent had, ga ik regelmatig voor in kerkdiensten in de Protestante Gemeente Harderwijk.

Hobby’s
Wandelen, lezen en eten met goede vrienden.

Terug naar mensen