info@wijputten.nl

Nieuws

Woningen Matchpoint komen er aan.

Geplaatst op 22 maart 2018

Er is heel wat te doen geweest over locatie Matchpoint.

Na een inloopavond vorig jaar zomer en lang wachten voordat er plannen werden getoond bleek er veel onrust te zijn over de invulling van het plan.
(zie http://www.wijputten.nl/eropaf-bewoners-omgeving-matchpoint/)

Omwonenden vroegen zich later af waarom er maar liefst 65% sociale woningbouw zou moeten komen. Een woordvoerder van de buurt noemde het terrein zelfs het afvalputje van Putten.
(zie http://deputtenaer.nl/lokaal/steun-voor-bouw-matchpoint-306587)

Ondertussen krijgen de plannen vorm, is een bestemmingsplanwijziging aangevraagd en konden geïnteresseerden vandaag kennis nemen van de plannen.
Waar eerder de publieke tribune in de raadszaal werd gevuld met verontwaardigde omwonenden zag je vanavond tijdens de inloopavond een klein groepje mensen rustig in gesprek met de wethouder. De bode kon bijna alle klaargezette koffiekopjes ongebruikt weer opruimen. Er waren nog geen 25 man geweest.

Toch zijn dit soort inloopavonden van belang.
Hoewel door de oppositie geschetst werd, vlak voor de verkiezingen,┬á dat alle inspraakmogelijkheden een ‘farce’ zouden zijn, kon je vanavond eerder vaststellen dat het eerdere tumult een soort ‘farce’ was.
Wat de lering zou moeten zijn voor de gemeente en de politiek dat communicatie beter kan en moet zodat de gemoederen niet zo hoog op hoeven te lopen.

Arap-John Tigchelaar