info@wijputten.nl

Nieuws

Rondetafelgesprek over natuurbegraven

Geplaatst op 13 april 2015

Wij Putten houdt komende woensdag 22 april in dorpshuis Stroud een rondetafelgesprek over het verschijnsel natuurbegraafplaatsen.

Er komen in Nederland Natuurbegraafplaats_Heidepolsteeds meer natuurbegraafplaatsen en een groeiend aantal mensen kiest ervoor om na hun overlijden op een dergelijke locatie te worden begraven. Putten heeft een groot en mooi buitengebied, dat zich mogelijk goed zou lenen voor het inrichten van een natuurbegraafplaats.

Wij Putten houdt daarom op woensdag 22 april een rondetafelgesprek over natuurbegraven. Een aantal deskundigen schuift in dorpshuis Stroud aan om met elkaar te spreken over wat nu eigenlijk een natuurgraf is, de voor- en nadelen ervan, over de mogelijkheden in Putten, over geloofsvragen met betrekking tot het natuurbegraven en over de kosten. Aanwezig is een aantal uitvaartondernemers, onder wie Petra Boel van E Vita Uitvaartverzorging uit Putten en Olga Maarleveld van Styx Uitvaartverzorging uit Harderwijk. En verder dominee Tigchelaar uit Putten, Claudia Majoor van Natuurmonumenten en een tweetal beheerders van reeds bestaande natuurbegraafplaatsen.

Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij dit rondetafelgesprek, om vragen te stellen, een mening te geven, of alleen te luisteren. Het gesprek vindt plaats op woensdag 22 april, vanaf 20.00 uur in dorpshuis Stroud. Inloop vanaf 19.30 uur.