info@wijputten.nl

Nieuws

Wij Putten houdt op woensdag 19 februari een academieavond over de toekomst van de verwerking van afval.

Geplaatst op 16 februari 2020

Iedereen wil zo makkelijk en zo goedkoop mogelijk van afval af. Maar de wereld verandert: het gaat vaak niet meer over afval, maar over het hergebruiken van grondstoffen, ook wel circulariteit genoemd. Afval gescheiden inzamelen is ook in Putten heel gewoon geworden. Maar de milieueisen worden strenger en dat maakt de verwerking van het afval steeds duurder. Bij de verwerking van oud papier moet er zelfs geld bij. Dat is ook merkbaar in Putten. De blauwe zak kost inmiddels € 1,50. Waar gaat dat heen?

Wij Putten houdt op woensdag 19 februari een academieavond over de toekomst van de gemeentelijke afvalinzameling. Welke kant gaat het op in Nederland? Wat betekent dat voor Putten? Blijft het allemaal nog betaalbaar?

Voor deze avond zijn uitgenodigd Olaf Prinsen, directeur van de Koninklijke Vereniging voor Afval en Reinigingsmanagement (NVRD) en Marc Veenhuizen, manager beleid en innovatie bij de ACV Groep.

De NVRD vertegenwoordigt de gemeentelijke afvalbedrijven in Nederland. De ACV Groep is zo’n gemeentelijk afvalinzamelingsbedrijf, gevestigd in Ede.

Het belooft een inspirerende avond te worden, waarin een beeld ontstaat van de ontwikkelingen in de komende tien jaar. Gaat de Puttense blauwe afvalzak het redden?

Iedereen is van harte welkom bij deze Wij Putten Academie: woensdag 19 februari, in De Huifkar, Kerkstraat 67, aanvang 19.30 uur.