info@wijputten.nl

Nieuws

Wij Putten Academie over verslaving

Geplaatst op 12 oktober 2013

Beste Wij Putters,

Het derde seizoen van de Wij Putten Academie staat weer voor de deur. Het wordt een druk jaar met de verkiezingen in maart 2014. Dat betekent dat in de tweede helft van het seizoen de Academie ruimte zal maken voor de verkiezingscampagne. Maar voor de kerst draaien we een normaal programma.

We beginnen met een onderwerp dat al langer onze interesse heeft. In de 14e Wij Putten Academie staan we stil bij het drugsgebruik in Putten. Een moeilijk onderwerp omringt met taboes. Doel van de avond is om na te gaan wat de gemeente nog meer kan doen m.b.t. preventie.

We hebben allereerst Wilmy van de Beek uitgenodigd. Zij is maatschappelijk-werker (met als specialisatie verslavingsdeskundige), GGZ-agoog en geeft les op Windesheim te Zwolle in de Minor Verslavingskunde. Wilmy heeft werkervaring binnen de volwassen klinische setting van verslavingszorg (Detox, Voortgezette behandeling en Complexe Verslavingszorg). Bij Tactus GGZ-verslavingszorg heeft ze ervaring opgedaan in de jeugdverslavingszorg.

Sinds augustus is ze voor zichzelf begonnen en begeleidt jongvolwassenen. Met name  jongeren die uit de verslavingszorg komen.

Ook Aart is uitgenodigd. Aart is begin dertig en heeft drie jaar in een klinische setting gezeten. Hij is nu zover om vanuit een beschermde woonvorm naar begeleid wonen over te stappen. Aart was een poli-gebruiker (gebruikte alles). Hij begon op zijn twaalfde met blowen…..zoals bijna alle verslaafden.

Tot slot is een moeder van een verslaafde jongere uitgenodigd die haar ervaringen met ons wil delen.

Dag:           Woensdagavond 16 oktober 2013

Tijd:           19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur (zaal open vanaf 19.15 uur).

Plaats:        De Huifkar, Kerkstraat 67 in Putten

Met vriendelijke groet

Herman Luitjes

In de Wij Putten Academie gaan fractie, bestuur en geïnteresseerde leden het gesprek aan met (ervarings-)deskundigen over een actueel / interessant onderwerp. Als u van plan bent te komen of meer informatie wil, stuur dan even een mailtje naar herman.luitjes@wijputten.nl dit in verband met de beschikbare ruimte.