info@wijputten.nl

Nieuws

Verkiezingsmarkt of de Wijk in…

Geplaatst op 16 maart 2014

Een van de laatste activiteiten voor de verkiezingen is op de zaterdag voor het stemmen gaan… verkiezingsmarkt. 

Wij Putten had voor deze zaterdag ingepland de Wijk in te gaan dus vroegen we aan wethouder Roelof Koekkoek of hij ‘onze tent’ in dorp wilde bemannen.
Dat kan ook prima in je ééntje want er zijn maar weinig  mensen van het winkelend publiek die overvallen willen worden door 6 partijen die een flyertje kwijt willen.
Sommige zie je met angstige blik rondkijken hoe moet ik hier doorheen komen. Reden voor ons om hier terughoudend te zijn. Onze kracht ligt immers ook meer in de wijken.

Ik moet zeggen dat de aanwezige partijen er meer van hadden gemaakt dan voorgaande verkiezingsmarkten. VVD had een prijsvraag, cakejes, snoepjes mandarijnen en ballonnen.
CDA een pianist die enkel liederen ten gehore bracht en een groene CDA-Kever. ChristenUnie bakte heerlijke ‘burgers’ en D66 had zelfs versterking uit Apeldoorn aan laten rukken.  Gemeentebelangen was op zoek naar zwevende kiezers met een reclamevliegtuigje en SGP stond opnieuw, zou het traditie zijn, met erwtensoep.

Zoals gezegd was Wij Putten er wel aanwezig maar ondertussen ook met 24 leden de Wijk in. Bij bewoners aanbellen, flyeren en je oor ten luister leggen.

Na het opbouwen van de tent en genieten van de lunch op de verkiezingsmarkt mocht ik met Rien van den Hoek naar bewoners die gereageerd hadden op onze app met een verbeterpunt.
Eén ervan wil ik de lezer niet onthouden.
We hadden namelijk een melding gekregen over het voetbalveldje bij de Henslaere.  Eropaf dus.
Toen we ons melden op het opgegeven adres kwamen twee jongens van nog geen zestien het huis uit die ons graag wilden laten zien hoe erbarmelijk hun trapveldje was. Nou… meer dan 100% gelijk. Je zou er je enkels breken zulke gaten en hobbels zaten er in. Goed om op de kaart te zetten als verbeterpunt maar ook zo’n overduidelijk voorbeeld dat in dergelijke situaties het Gemeentehuis heel laagdrempelig moet zijn én ontvankelijk. Het is aan de politiek om er voor te zorgen dat de gemeente budget heeft om zulke kleine ergernissen direct aan te kunnen pakken.

Ik zie uit naar de uitslag van komende woensdag en vooral naar de mogelijkheden om Samen aan de slag te gaan.

Arap-John Tigchelaar