info@wijputten.nl

Nieuws

Stroud voor jong en oud

Geplaatst op 18 januari 2016

In het verkiezingsprogramma van Wij Putten hebben we de leus ‘Stroud voor jong en oud’ naar buiten gebracht. De gedachte daarachter was om van Stroud een dorpshuis te maken, waar de verschillende organisaties en verenigingen weer onder één dak bijeengebracht konden worden. Op dit moment zijn er nog organisaties, zoals Jong Putten, Jeugdpunt en voorheen Excelsior, die een subsidie van de gemeente ontvangen en daar hun huisvesting van betalen. Verloren geld dus.

Stroud2Als deze clubs gehuisvest worden in Stroud, dat ook behoorlijk gesubsidieerd wordt door de gemeente, vangen we twee vliegen in één klap. Bovendien ontstaat er voor Puttenaren een duidelijke situatie: voor zorgvragen kunnen zij naar het dorpshuis Stroud, óf naar het gemeentehuis.

De afgelopen twee jaar is het college druk in de weer geweest om met een voorstel te komen en om alle partijen met de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Met uitzondering van het CDA hebben alle partijen in de raadsvergadering van 3 december ingestemd met het voorstel om anderhalf miljoen euro vrij te maken om Stroud aan te kunnen passen voor jong en oud. Niet alleen wordt het gebouw aangepast voor de vestiging van de zorgpartijen, maar ook theater Stroud krijgt een grote make over en natuurlijk worden er diverse technische en onderhoudszaken aangepakt.

De fractie van Wij Putten is zeer tevreden en we kunnen dan ook weer een groot punt van de bucketlist afstrepen. Natuurlijk zullen we de komende tijd wel een vinger aan de pols houden.

Wilma van Voorst-Ruiter, raadslid