info@wijputten.nl

Nieuws

Oh, wat houden wij toch van Putten

Geplaatst op 12 april 2011

Afgelopen zaterdag was Wij Putten te gast bij De Galerie.
Nou ja, we hadden onszelf uitgenodigd. Natuurlijk met een reden. Wij Putten wil ook in contact staan met jongeren. Maar om nou nog 3 jaar te wachten tot het volgende verkiezingsdebat in De Galerie vonden we iets te lang wachten.
Om politieke discussies op de zaterdagavond te organiseren is te veel gevraagd. Maar wat doet men dan wél op een zaterdagavond. Als je de kijkcijfers mag geloven naar “Ik hou van Holland” kijken. Zo ontstond het idee om in De Galerie een “Ik hou van Putten” avond te organiseren. De Galerie stemde op één voorwaarde in: Als de Christen Unie dan ook mee mocht doen. De gehele organisatie lag vervolgens in handen van de activiteitencommissie van De Galerie.

De Christen Unie werd vertegenwoordigd door Ard Kleijer, Henk Denker, Christine van den Hazel en Lubbert van den Heuvel en Wij Putten door Gert van Westing, Wilma van Voorst-Ruiter, Evert Doppenberg en Rien van de Hoek met invaller Arap-John Tigchelaar.
Zelfs het invallen hielp niet, we werden letterlijk afgedroogd door de Christen Unie die bij monde van Ard Kleijer antwoord op de vragen had uit hoeveel km2 Putten bestaat, hoeveel inwoners er wonen etc. Bij de foto’s herkennen werd nog wel een inhaalslag gemaakt maar het mocht niet baten. Tussenstand voor de pauze was Christen Unie aan kop, daarna team De Galerie en hekkensluiter Wij Putten.

De achterstand kon in één klap goed gemaakt worden bij de 2 rondes waar veel punten behaald konden worden.
De eerste ronde betrof Puttens proaten: elke groep kreeg een verhaal te horen in het puttens en moest dat doorvertellen in ABN aan een volgend teamlid. die vertelde het weer door aan het derde team lid en die moest het verhaal definitief aan het publiek vertellen. Aan de hand van een aantal steekwoorden die in het verhaal moesten zitten werden de punten bepaald. Hier won het Galerie team met de meeste punten. Blijkbaar vinden politici het best moeilijk om een verhaal van een burger door te vertellen aan hun partijgenoten.
De laatste rond was hilarisch: Elke groep moest een nieuw Puttens volkslied schrijven en opvoeren. Het publiek bepaalde wie het beste zong.
Omdat met deze opdracht tien punten te halen viel, kon elke groep nog winnen. De kelen werden geschraapt en natuurlijk flink gesmeerd. Ondanks dat Wij Putten een mooie rap op voerde, werd de Christen Unie met een kneiter van een meezinger en één stem meer dan Wij Putten uiteindelijk winnaar. Zo wonnen ze de “Ik houd van Putten beker”. Na afloop en in de pauze konden de politici met jongeren in gesprek om te luisteren wat er leeft bij hen en wat zij belangrijk vinden.

Opkomst: totaal zo’n 50 mensen inclusief politici en teamleden van de Galerie.
Conclusie: een leuke , nuttige en gezellige avond, voor herhaling vatbaar.
Daarom heeft Wij Putten de Christen Unie direct weer uitgedaagd voor een nieuw krachtmeting in 2012.

Vlak na twaalven konden we weer huiswaarts over de Garderenseweg gaan, tussen de wilde zwijnen door, nog schor van het lachen.

Arap-John Tigchelaar