info@wijputten.nl

Nieuws

Gemeenteraad Putten over LHBTIQ+

Geplaatst op 16 oktober 2022

In Putten wordt in de gemeenteraad nogal ‘krampachtig’ gedaan over het benoemen van de doelgroep LHBTIQ+.  Dat hebben we gemerkt tijdens de discussie over wel/geen regenboogvlag op het gemeentehuis maar ook in de laatste gemeenteraadsvergadering tijdens de behandeling van het Meerjarenplan Samenleving 2023-2027. In dit document wordt beschouwd door inwoners, maatschappelijke organisaties, bedrijven en andere partijen uit de samenleving wat je samen als opgaven ziet om zo tot gemeentelijk beleid te komen.
Met dit nieuwe Meerjarenplan 2023-2027 wordt beoogd een nieuwe basis voor de jaren 2023-2027. Een ‘paraplu’ voor het beleid op het domein samenleving.
Wilma van Voorst – Ruiter constateert dat ondanks dat in de in het coalitieakkoord het zinnetje is opgenomen: We hebben meer aandacht voor de LHBTIQ+ gemeenschap in dit document deze groep in onze samenleving niet is vermeld.

Na druk van Wij Putten en VVD Putten belooft Wethouder Van den Hoorn in het meerjarenplan specifiek de groep LHBTIQ+ op te nemen.