info@wijputten.nl

Nieuws

Hertje voor Bart Sloothaak

Geplaatst op 30 december 2017

Programmaleider Bart Sloothaak van Veluwe FM heeft vorige week zaterdag van Wij Putten een koperen hertje in ontvangst genomen, vanwege zijn jarenlange inzet voor de lokale radiozender.

Bart Sloothaak is al vijftien jaar de de drijvende kracht achter Veluwe FM, de lokale radiozender die draait op de inzet van zestig vrijwilligers. Wij Putten heeft hem de onderscheiding toegekend omdat Veluwe FM bijdraagt aan het wij-gevoel in de Puttense samenleving. “Bart Sloothaak krijgt dus heel terecht de titel Ambassadeur van het wij-gevoel”, aldus raadslid Wilma van Voorst-Ruiter bij de uitreiking van de onderscheiding. Bij hem thuis, omdat Sloothaak ernstig ziek is.

Sloothaak begon zijn vrijwilligerswerk als technicus voor Veluwe FM nadat hij twintig jaar directeur was geweest van de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Al snel had men door wat zijn achtergrond was en kreeg hij meer taken, waardoor hij inmiddels vrijwel onmisbaar is. Hij is voor een groot deel verantwoordelijk voor de programmering, die zich kenmerkt door diversiteit: klassiek, gospel, sport, politiek, kerkdiensten, golden oldies, nieuws en ga zo maar door. “Voor elk wat wils”, aldus Van Voorst-Ruiter. “Daarmee draagt de programmering zeker bij aan het wij-gevoel.”
Sloothaak toonde zich blij verrast met de onderscheiding. “Het wij-gevoel herken ik wel. Niet alleen omdat we voor allerlei doelgroepen uitzenden, maar ook omdat we dit met zo’n fantastische groep vrijwilligers mogen doen. Dit is een flinke steun in onze rug en ik ben blij dat het harde werken van onze vrijwilligers opgemerkt wordt.”

Foto van links naar rechts:
Damian van Dompseler, Bart Sloothaak, Dennis de Boer