info@wijputten.nl

Nieuws

Waar is Rien? [4a]

Geplaatst op 6 februari 2016

In het najaar van 2015 heeft de gemeente Putten samen met ProRail en de provincie Gelderland het stationsgebied stevig onder handen genomen.
Aan de Benegaskant vallen vooral de twee nieuwe toegangen tot het perron op. Aan de dorpskant is de nieuwe fietsenstalling de grootste blikvanger.
De fietsenstalling is uitgebreid tot bijna 1.000 plekken voor de fiets. Maar ook de Kiss and Ride plek is opvallend en natuurlijk mag het duurzaam materiaal gebruik (gebakken klinkertjes) niet onbenoemd blijven.
Mooi werk van de gemeente Putten, waar heel wat voorbereiding aan vooraf is gegaan. En niet te vergeten, de reizigers zijn ook nauw betrokken geweest bij de planvorming.
Kortom, een mooi staaltje werk van onze wethouder Roelof Koekkoek. Het is echt de moeite waar om even te gaan kijken. Mocht dat niet lukken, Rien is er ook geweest en in zijn video #4 doet hij er verslag van.
Des te opvallender was dan ook het krantenbericht net voor de feestelijke opening op woensdag 20 januari jl. Door een foutje zouden er te weinig parkeerplaatsen voor autos’s zijn aangelegd. Om precies te zijn 14 parkeerplaatsen te weinig.
Wie het krantenartikel goed las wist dat het om een prognose ging voor het jaar 2020. Maar toch, zelfs in de gemeenteraad werden er over gesproken.
Reden genoeg voor Rien om terug te gaan naar het Station. Was Rien te lovend geweest over de de aanpassingen in het Stationsgebied?
Vier werkdagen achtereen maakte hij foto’s van de autoparkeerplaatsen aan zowel de dorpskant als de Benegaskant. Stonden ze vol of was er nog plek zat?
In video #4a doet hij verslag van zijn ‘wetenschappelijk’ onderzoek. Het weer werkte trouwens niet echt mee.