info@wijputten.nl

Nieuws

Groevenbeek Putten Ambassadeur van het Wij-gevoel

Geplaatst op 16 april 2013

hertje Henri psd verkleind 4PUTTEN – Met het uitreiken van een onderscheiding afgelopen vrijdag, heeft Wij Putten de locatie Putten van Christelijk College Groevenbeek uitgeroepen tot Ambassadeur van het Wij-gevoel.

De onderscheiding bestaat uit een koperen hertje op een sokkel, gemaakt door de Puttense kunstenaar Marjan Heijmans, vrij naar het kunstwerk dat op de ovale rotonde in het centrum staat. De Puttense school voor voortgezet onderwijs krijgt de onderscheiding omdat de school bijdraagt aan samenhang in de Puttense samenleving, zoals raadslid Herman Luitjes van Wij Putten het bij de uitreiking verwoordde.

De mens is een sociaal wezen, begon hij zijn uitleg. “Ooit heeft men bedacht dat het handiger is om dingen samen te doen en zo ontstond het verschijnsel gemeente. Dingen kosten geld en toen kreeg je belastingen. Maar zoals dat gaat: een club als een gemeente heeft de neiging om  zich in zichzelf te keren, waardoor er afstand ontstaat tot de burger.”

Wij Putten is drie jaar geleden onder meer opgericht om een brug te slaan tussen de burger en de gemeente. Die gemeente is immers niet alleen een instantie met een loket, maar ook onderdeel van de lokale gemeenschap, waaraan iedereen mee moet kunnen doen. Wij Putten staat voor dit ‘wij-gevoel’ en wil organisaties, instanties en personen in het zonnetje zetten die de samenhang in de Puttense samenleving evenzeer hoog in het vaandel hebben.

De eerste onderscheiding was afgelopen vrijdag voor de Puttense vestiging van het Christelijk College Groevenbeek, omdat Wij Putten het belangrijk vindt dat Putten voortgezet onderwijs binnen de gemeentegrenzen heeft en houdt. Locatiedirecteur Gert van de Kamp toonde zich blij verrast met de onderscheiding. Ook stelde hij tevreden vast dat een aanzienlijk deel van de Puttense raadsleden de voorbereiding op hun maatschappelijke carrière ooit in de banken van zijn school zijn begonnen.