info@wijputten.nl

Nieuws

Gert van Westing stopt als raadslid

Geplaatst op 4 februari 2011

PUTTEN – Raadslid Gert van Westing van Wij Putten neemt met ingang van maart ontslag als gemeenteraadslid, zo heeft hij de burgemeester schriftelijk laten weten. De reden is dat de functie niet te combineren is met zijn nieuwe baan, waarvoor hij vaak in het buitenland is. “Ik heb het een tijdje geprobeerd, maar ik kan onvoldoende invulling geven aan mijn raadslidmaatschap”, aldus Van Westing. “Ik heb het besluit met pijn in het hart genomen, na lang wikken en wegen.”
De vrijgekomen plek in de raad wordt ingevuld door Rien van den Hoek (51), die bij de verkiezingen van vorig jaar op nummer zes van de kandidatenlijst van Wij Putten stond. Hij heeft zich het afgelopen jaar in de commissie Ruimtelijke Zaken kunnen warmlopen voor het raadswerk. De taak van Van Westing in de commissie Middelen komt in handen van Evert Doppenberg (61), de nummer 16 van de lijst, die de Puttense politiek het afgelopen jaar op de voet heeft gevolgd.
Van Westing blijft overigens wel voorzitter van het partijbestuur van Wij Putten.”Ik hoop daar op deze manier meer energie in te kunnen steken.” In de raadsvergadering van donderdag 3 maart neemt hij officieel afscheid van de raad.