info@wijputten.nl

Nieuws

Eropaf: Stichting Binnensport Putten

Geplaatst op 4 mei 2017

Een hele gewone maandagavond, 24 april. Voor de fractie van Wij Putten geen vergadering op de agenda. Een deel van de fractie heeft een afspraak met wellicht voor de indoorsportende Puttenaar de belangrijkste stichting van het dorp.

logo SBPDe stichting beheert de twee Puttense sporthallen. Naast de informatie op de website van de stichting binnensport Putten was ons weinig meer bekend. Tijd voor een Eropaf.

Beheer
We mochten aanschuiven na een reguliere maandelijkse vergaderavond. Deze wordt gebruikelijk gehouden in de ruimte van de beheerder in Sporthal De Putter Eng. Uitnodigend met koffie en koeken (hun gebruikelijk vervangende avondeten) zaten de 5 heren rondom de tafel. Na een voorstelrondje werd duidelijk dat we hier met sport betrokken Puttenaren te maken hadden. De voorzitter zette uiteen dat de stichting binnensport zich het doel stelt om een zo goed mogelijk beheer te voeren over de twee Puttense sporthallen. Dit beheer daar zijn ze trots op. Een sluitende begroting, ook met de door de gemeente opgelegde bezuinigingen en een goede uren bezetting door onderwijs en sportvereniging. En die beschikbaarheid aan zaal-uren, daar is de laatste tijd nogal wat om te doen. Bij een eerder bezoek aan de voorzitter van OMS hebben we begrepen dat de verenigingen 500 uur zaalruimte op jaarbasis tekort komen.

Blaashal
Vanuit de verenigingen zijn idee├źn geopperd, waaronder de aanschaf van een blaashal. De stichting binnensport ziet haar taak toch vooral op het gebied van beheer. Ze gaan een goed gesprek over dit onderwerp niet uit de weg, maar ziet voor haar geen rol weggelegd als initiator voor extra sporthalmogelijkheden. Een van de redenen om niet heel actief te zijn is dat wethouder van sport N. Gerritsen heeft aangegeven binnen de 10 jaar op basis van demografische ontwikkelingen een krimp te verwachten op het gebied van het gebruik van de sporthal en op die manier de 500 uur extra zoals door verenigingen wordt voorgesteld niet nodig zal zijn. Na een trots bezoekje aan de hal, waar oa. de led-verlichting en de aanbouw worden getoond nemen Wilma, Herman en Matthijs afscheid van de SBP.