info@wijputten.nl

Nieuws

Eropaf: Buiteneng

Geplaatst op 19 april 2017

De herinrichting van de Roosendaalseweg is redelijk geslaagd, maar doordat de parkeervakken erg smal zijn, wil er nog wel eens een autospiegel sneuvelen.

Dat is de meest in het oog springende conclusie van een bezoek dat Wij Putten vorige week zaterdag heeft gebracht aan een groot deel van de wijk Buiteneng, de wijk die wordt omsloten door de Van Geenstraat, de Roosendaalseweg, de Engweg en de Nijkerkerstraat. Wij Putten gaat regelmatig met een ploegje mensen de wijken in, om erachter te komen of bewoners tevreden zijn over hun leefomgeving.
Of de verkeersveiligheid daadwerkelijk is verbeterd, daarover lopen de meningen van aanwonenden van de Roosendaalseweg uiteen. De een zegt dat er nog altijd behoorlijk wordt gescheurd, anderen wijzen erop dat er wel degelijk minder verkeer langskomt en dat de weg minder aantrekkelijk is geworden voor vrachtverkeer. De weg is smaller geworden en is nu daadwerkelijk ingericht op de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.
Wel is men het erover eens dat de parkeervakken nogal smal zijn uitgevallen, waardoor bredere auto’s deels op de straat staan. Sommige bewoners hebben al tot drie keer toe een nieuwe spiegel op hun auto moeten laten monteren. Tevreden zijn de bewoners over het algemeen over de informatievoorzieningen en de inspraak, al was van tevoren niet duidelijk dat de vakken zo smal uit zouden vallen.
Wat verder vooral opvalt in de wijk Buiteneng, is dat men over het algemeen zeer tevreden is over de wijk. Het is er rustig en velen wonen er al tientallen jaren. HIER is een videoverslag over het wijkbezoek te vinden in de reeks ‘Waar is Rien?’

IMG_2600