info@wijputten.nl

Nieuws

De Puttense Sportmarathon: het echte wij-gevoel

Geplaatst op 30 juni 2013

De Puttense Sportmarathon 2013 was een zeer geslaagd evenement. Net als dertig jaar geleden vond ik het ontzettend leuk om mee te maken en mee te doen. Veel enthousiasme, saamhorigheid, teamgeest en sportiviteit, maar geen nachtrust. Een prima mix. Veel leeftijdsgenoten hoorde ik mooie herinneringen ophalen over de sportmarathons uit de jaren tachtig. Maar het was ook heel leuk om te zien dat het enthousiasme over de sportmarathon op veel jonge mensen is overgeslagen. Ik denk dat we er in Putten een jaarlijks terugkerend festijn bij hebben.

Een heel groot compliment voor de initiatiefnemers van het evenement en de organisatoren en coördinatoren van de verschillende verenigingen, die heel hard hebben gewerkt om dit evenement tot een succes te maken. Allemaal vrijwilligers die heel veel vrije tijd in de voorbereidingen hebben gestoken en met z’n allen de Puttense Sportmarathon tot een groot succes hebben gemaakt.

Wij Putten deed mee met een team van ruim vijftig vrouwen en mannen. Heel veel leden natuurlijk en ook mensen die (nog) geen lid zijn, maar graag met het team van Wij Putten meededen. Een geweldig groep mensen, die met elkaar zorgden voor een prima sfeer en ook – en dat is niet geheel onbelangrijk – zorgden voor een prima eindresultaat. Van de negen deelnemende teams zijn wij derde geworden. Een klassering om heel trots op te zijn.

Zestien kinderen in de basisschoolleeftijd kwamen ook uit voor Wij Putten. Zij hadden een apart programma op vrijdagmiddag en waren ingedeeld in twee leeftijdscategorieën (groep 5/6 en groep 7/8). Ook zij  hebben het geweldig gedaan. Allebei de teams mochten een mooie beker meenemen.  Dat belooft wat voor onze toekomstige Sportmarathonteams.

Een heel dikke pluim gaat naar het team van mensen dat voor Wij Putten de kar heeft getrokken. In de wekenlange voorbereiding, maar ook tijdens het evenement. Matine, Wilma, Gerrit en Arap-John, jullie hebben het geweldig gedaan en wat goed dat jullie al zo snel het initiatief hebben genomen om mee te doen. Wat mij betreft is de Puttense Sportmarathon een prima voorbeeld van het echte wij-gevoel. Iets waar we in ons dorp heel trots op kunnen zijn.

Gert van Westing