info@wijputten.nl

Nieuws

De boer op met Evert

Geplaatst op 13 februari 2012

Evert Doppenberg heeft al meerdere ‘Ga toch fietsen’ Eropafjes georganiseerd. Dit keer wil Evert ons ‘te voet’ meenemen. Hij noemt deze Eropaf ‘De boer op’.

De boer op is een wandeltocht van ongeveer 1,5 tot 2 uur (afhankelijk of je nog bij een boerderij wil kijken). De wandeling gaat door het buitengebied van Putten; gelegen tussen de Hoge Steeg, Donkere Steeg en de Beulekampersteeg.

Dit is een gebied waar de tijd niet heeft stilgestaan, maar nog wel buitengebied is gebleven, zonder grote nertsen-, varkens-, of kalveren fokbedrijven. Maar een plattelandsluchtje snuiven behoort zeker nog wel tot de mogelijkheden. We komen langs een 5 tal boerderijen (o.a. De Renselaar, Groot Hell en Oud Rookhuizen) waarvan de meesten een status rijksmonument hebben gekregen. Dat een enkele boerderij niet deze status heeft verkregen komt waarschijnlijk alleen maar omdat deze status nooit is aangevraagd.

De wandeling is gepland op as. zaterdag 18 februari.
Het is de bedoeling dat we met enkele auto’s om 13.30 uur vanaf het marktplein naar de Hoge Steeg rijden en van daaruit gaan wandelen.
Het Startpunt is Kruispunt Hogesteeg/Goorsteeg.
Iedereen is welkom. Ook niet-leden.
Graag vooraf opgeven bij Evert. (06-30811443) wie mee wil en wie eventueel z’n auto wil meenemen voor vervoer naar de Hoge Steeg.