info@wijputten.nl

Nieuws

Bewonersavond herinrichting Garderenseweg

Geplaatst op 7 oktober 2015

De 2e bewonersavond over de herinrichting van de Garderenseweg was er eentje met inhoud. De gemeente en Grontmij vroeg de aanwezigen eigenlijk: “Hebben we jullie input van de 1e bewonersavond goed verwoord in het voorliggende programma van eisen?”. Dit programma lag op tafel, maar werd ook mondeling toegelicht. Daarin stond wat men belangrijk vond, en daarna de vertaling hoe het zou kunnen. Of vooral ook hoe het niĆ©t zou kunnen. Zo blijft deze weg een belangrijke verkeersader en dus is het niet mogelijk om vrachtverkeer te weren. Wat wel weer mogelijk is, is 4 zebrapaden om veilig over te steken. En zo waren er nog veel meer nice to haves en need to haves..

De ‘ondeugende’ gemeente had zelfs al een 2 scenario’s visueel uitgewerkt: eentje met vrijliggende fietspaden, minder parkeerplaatsen en geen extra groen en eentje met fietssuggestiestroken, iets meer parkeerplaatsen en iets meer groen. Over deze twee uitwerkingen werd druk gepraat door de circa 50 aanwezigen. Iedereen heeft zo zijn eigen woon-leefbehoefte wat weer compleet haaks kan staan op de gebruikersbehoefte van de straat. Geen makkelijke opgave om daar een scenario uit te krijgen welke aansluit bij alle behoeftes.

Door middel van ‘geeltjes’ kon men zijn of haar mening geven over de 2 plannen. Het uiteindelijke resultaat zal naar alle waarschijnlijkheid best of both worlds worden, want er zijn nog opties genoeg.

De gemeente gaat nu een eerste ontwerp maken en deze nogmaals aan de belanghebbenden voorleggen waarbij er dan nog in details wijzigingen kunnen komen. Daarna zal het college zich er over buigen.

Wat misschien nog wel leuk om te noemen is, wat de verkeersdruk is van dit gedeelte van de Garderenseweg. Per etmaal zijn er:

4700 voertuigen
1050 (brom)fietsers
13 in-uitstappers van de bus.

2eavondGarderenseweg1