info@wijputten.nl

Nieuws

Bewoners Koudhoorn blij met woonomgeving

Geplaatst op 30 augustus 2016

PUTTEN – Bewoners van het buurtschap Koudhoorn zijn over het algemeen zeer te spreken over hun leefomgeving. Dat blijkt uit een wijkenquête die Wij Putten hier afgelopen zaterdag heeft gehouden.

Wij Putten gaat regelmatig met een ploegje mensen de wijken in, om erachter te komen of bewoners tevreden zijn over hun leefomgeving. Verder wil de partij graag weten of dingen voor verbetering vatbaar zijn of dat er zaken spelen die de aandacht verdienen. Niet eerder trof Wij Putten bewoners die zo tevreden zijn over hun leefomgeving: gemiddeld waardeerden zijn hun woongenot met een 8,5. Met name de rust en de ruimte werden genoemd als kenmerken die eruit springen bij het wonen in Koudhoorn.

DSC_1140Natuurlijk zijn er ook minpuntjes. Zo werd een aantal keren genoemd dat de bermen van de relatief smalle toegangswegen niet best zijn en dat het leggen van grasbetontegels hier voor een verbetering zou kunnen zorgen. Recreatiepark Reewold blijft sommigen een doorn in het oog: met een eenzijdig parkeerverbod aan de Wildforsterweg is de parkeeroverlast weliswaar verminderd, maar nog niet volledig opgelost. En het blijft voor een aantal aanwonenden storend dat de vijfmetergrens aan de randen van het park niet in acht wordt genomen.

Opvallend was verder dat een aantal recreatieondernemers vertelde niet al te beste ervaringen te hebben als het gaat om contacten met de gemeente Putten. Met name de manier waarop controles op de parken worden uitgevoerd, stuit sommigen tegen de borst. “Handhaving is prima, maar mijn klanten worden op botte wijze geschoffeerd”, aldus een ondernemer.

Nog een opmerkelijk punt was de overlast die omwonenden ervaren van de kerkdiensten bij het Lichtpunt, die rond deze tijd van het jaar in de open lucht plaatsvinden. “Ik werk zes dagen per week en de zevende wil ik graag uitslapen, maar ik word wakker van het galmende gezang”, aldus een bewoner. Volgens hem zijn deze diensten bedoeld voor recreanten, maar heeft inmiddels ‘half Putten’ de charme van deze diensten in de buitenlucht ontdekt.

“Het DSC_1165is goed om te kunnen vaststellen dat mensen hier over het algemeen tevreden zijn met hun leefomgeving”, concludeert raadslid Rien van den Hoek van Wij Putten. “En ook hier hebben we gemerkt dat mensen het waarderen dat we ze naar hun mening vragen, al kunnen we natuurlijk niet elk probleem onmiddellijk aanpakken. Maar bijvoorbeeld de kwestie van de slechte bermen ga ik in de komende commissievergadering zeker aan de orde stellen”, aldus Van den Hoek. “Mogelijk is er budget om dit op te lossen.”