info@wijputten.nl

Nieuws

Bespiegelingen: We zijn zo!

Geplaatst op 13 maart 2011

Zaterdag 12 maart was het weer nationale opschoondag. Ik mocht als wethouder van openbare werken voor het ochtendgedeelte de gastheer zijn. Wat opvalt op zo’n dag is het enorme enthousiasme van de deelnemers. Ik dacht ik ga maar eens vroeg naar het gemeentehuis. We zouden om negen uur beginnen. Het was net na half negen dat ik de achterdeur opendeed maar de eerste deelnemers zaten al aan de koffie!

In het totaal deden er ongeveer 300 deelnemers mee. De eersten (leerlingen van Groevenbeek) waren al op donderdag begonnen. De hele zaterdag waren de vele vrijwilligers op een stuk of 15 locaties druk in de weer met knijper, prikker en afvalzak. Ik heb geprobeerd een aantal plekken te bezoeken om te horen hoe het ging en om te benadrukken hoe blij we met de vrijwilligers zijn.         Als gemeente proberen we de vrijwilligers zoveel mogelijk te ondersteunen. We stellen materialen beschikbaar en komen de gevulde vuilniszakken ophalen. Verder zorgen we voor een natje en een droogje. Lekkere broodjes met overheerlijke erwtensoep op het gemeentehuis, een lunch voor de vrijwilligers rondom de Beulencampersteeg en Withagersteeg, gevulde koeken voor Kon-Tiki en niet te vergeten het patatje voor de kinderen van de Stichting Grensverleggende Talenten.

Deze dag is eigenlijk precies waar WIJ Putten voor staat. Initiatieven van de burgers ondersteunen en faciliteren. Samen met de burger als lokale overheid er voor zorgen we dat we een prima schone en veilige leefomgeving houden. We hebben in de loop van de dag veel tips en opmerkingen gekregen waar we ook op andere terreinen als gemeente ons voordeel mee kunnen doen. Een tip die ik een aantal keren kreeg was waarom niet een tweede opschoondag na het toeristen seizoen zodat we schoon de winter in gaan. Ik zal kijken wat mogelijk is en hoe groot het animo is.

Maar iets waar ik zeker trots op ben is dat WIJ Putten steeds aan de weg timmert met niet aflatend enthousiasme. Het vorig jaar liepen we rond deze tijd nog nagenietend van onze grote verkiezingsoverwinning. Dit jaar nog steeds even enthousiast en nu zelfs op twee locaties met de wethouder als “vliegende keep” broodjes bezorgend en certificaten uitdelend.

Dus gewoon doorlopend zichtbaar aanwezig en je inzetten voor ons dorp, niet voor de verkiezingen maar gewoon omdat we zo zijn!