info@wijputten.nl

Nieuws

Bespiegeling: Verlengde dorpstraat Bakkerstraat

Geplaatst op 6 januari 2011

Tijdens de enquête in het dorp voor de nieuwe burgemeester heeft men mij aangesproken over het pand aan de Verlengde dorpstraat Bakkerstraat.

In het pand was vroeger het taxi bedrijf van de familie Guliker gevestigd. Men vindt het een lelijk gezicht bij het binnen rijden van Putten. Geen trottoirs langs de Bakkerstraat wat gevaarlijk is. Risico voor brandstichting is niet denkbeeldig.

Het pand staat misschien wel 10 jaar of langer leeg. In het algemeen duurt een plan van begin tot eind niet meer dan 5 jaar. Er had allang wat moeten staan vindt men.

De burger roept direct, de gemeente is  daar toch verantwoordelijk voor? Of dat zo is weet ik niet, maar meest voor de handliggende vraag is waarom doet men er niets aan? Enerzijds de gemeente en anderzijds de eigenaar; of beiden.

Bakkerstraat 2Oude panden in de Gemeente Putten worden meestal vervangen door de op de begane grond winkels te bouwen en daar boven appartementen.  Waarom kan de winkel niet uit tweeverdiepingen en een zolder als magazijn, of drie verdiepingen  bestaan. Er zijn wel meer winkels  waarbij drie verdiepingen worden benut.

Kan de gemeente de eigenaar verplichten het pand te slopen als er geen bestemming voor gevonden kan worden. Zo nog jaren laten gaan is geen optie.

Als er besloten wordt om het te gaan slopen, wat moet er dan komen. Een winkel, bank of iets anders?

Een gebouw met dezelfde uitstraling als de RABO Bank vind ik persoonlijk erg mooi.

Wat vindt u dat er moet komen?