info@wijputten.nl

Nieuws

Wij Putten houdt dorpsgesprek over de zorg

Geplaatst op 10 februari 2014

Wij Putten houdt op vrijdag 21 februari vanaf 15.30 uur in de foyer van Stroud een dorpsgesprek over de zorg in Putten. In dit gesprek wil Wij Putten scherp krijgen hoe het op 1 januari 2015 staat met de zorg die de gemeente verleent.   

Tijdens het dorpsgesprek zijn dorpsgenoten die nu al zorg krijgen aanwezig, net als dorpsgenoten die professionele zorg verlenen. Ook mantelzorgers en een Puttense huisarts verlenen hun bijdrage aan het dorpsgesprek.   

Op 1 januari 2015 draagt het rijk een groot aantal zorgtaken over aan de gemeenten en aan de zorgverzekeraars. Tegelijk wordt er fors op de budgetten bezuinigd, tot wel 40 procent. Daar gaan de mensen die zorg nodig hebben zeker wat van merken, want de gemeente Putten kan deze bezuinigingen onmogelijk compenseren.  

Wij Putten wil tijdens het dorpsgesprek scherp krijgen waar we op dit moment staan en wat er voor 1 januari 2015 nog gedaan moet worden. Op welke WMO-zorg kunnen onze inwoners volgend jaar nog rekenen? En als dat antwoord er nog niet is, wanneer dan wel? Wij Putten nodigt in het dorpsgesprek zo veel mogelijk mensen uit die van de hoed en de rand weten voor wat betreft de Puttense zorg.   

Iedere inwoner mag aan het dorpsgesprek deelnemen om mee te denken over de toekomst van de zorg in Putten. Het precieze programma wordt binnenkort bekendgemaakt. Het gesprek vindt plaats in de foyer van MFC Stroud, aan de Brinkstraat 91 te Putten.