info@wijputten.nl

Nieuws

Verslag van Nationale Opschoondag in Putten

Geplaatst op 13 maart 2011

Zaterdag 12 maart, een heerlijke lentedag, prachtig weer voor de Landelijke Opschoondag.
Voor de 2e keer deed een enthousiaste grote groep zakkenvullers van Wij Putten mee.

Erg opvallend was dat Wij Putten alweer de enige politieke partij was die zich op deze dag liet zien. Blijkbaar leeft het thema bij de andere partijen niet zo…

Om 09.00 uur was het verzamelen op het gemeentehuis, en na het openingswoord van Roelof en de mededelingen van Jasper vertrok iedereen bepakt en bezakt naar zijn route. Een deel liep door het dorp, een tweede groep ging aan de slag in Krachtighuizen.

Over het algemeen had iedereen de indruk dat er beduidend minder zwerfafval lag dan vorig jaar, volgens Arap-John HET bewijs dat de verantwoordelijke wethouder (van Wij Putten) buitengewoon goed zijn werk deed…
Spectaculaire dingen zijn er deze keer dan ook niet gevonden, op een rijbewijs en een paar schoenen na ging het voornamelijk om blikjes, plastic en flessen. Maar ook dit jaar zijn er weer de nodige zakken gevuld, Putten ziet er vanaf vandaag weer een stuk schoner uit!

Leuk waren de enthousiaste reacties van het publiek onderweg. Veel mensen spraken ons aan, en regelmatig werd er door automobilisten getoeterd en de duim opgestoken. We hoeven ons niet af te vragen of de actie gewaardeerd werd!

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd, Arap-John had koffie en thee bij de Nieuwe Kerk, en na afloop was er op het gemeentehuis een voortreffelijke lunch, met heerlijke broodjes en erwtensoep.

Al met al een zeer geslaagde dag, een nuttige actie, maar vooral ook heel erg gezellig met de mensen van Wij Putten!

Henk de Fluiter