info@wijputten.nl

Linda van Borssum Waalkes

Ongeveer twee jaar geleden was ik met mijn man op vakantie in Portugal. Daar hebben we besloten dat we een huis met bomen wilden (liefst natuurlijk in Portugal, maar ja….) ipv een huis midden in het centrum. En nu wonen we al weer meer dan een jaar in Koudhoorn, Putten. Op een dag stapte er ‘zomaar’ een man bij ons thuis over het hek met een ‘wijkenquête’. Hoe ik het wonen bij ons in de wijk vond en nog meer van dat soort vragen. Dat triggerde me. Voorheen ben ik ook betrokken geweest bij lokale politiek, in andere plaatsen… maar dit had ik nog nooit meegemaakt.  Van het een komt het ander. Ik zit nog niet zo lang bij Wij Putten maar weet vanuit mijn ervaring goed wat lokale politiek in kan houden. De aanpak, het contact met inwoners zoeken bevalt me wel.

Bomen kappen
In het verkiezingsprogramma staat dat Wij Putten voor elke boom die weggehaald wordt er 1,5 wil terugzetten. Een mooi uitgangspunt maar soms ontkom je gewoonweg niet aan bomen kappen. Als je nou kijkt naar de recente stormen in januari en zien wat er allemaal voor gevaarlijke situaties zijn geweest met bomen. Dat willen we toch ook niet.
Een boom moet onderhouden worden maar heeft zeker niet het eeuwige leven. Daarom vind ik het uitgangspunt een mooi streven. Het gaat erom dat we vitale bomen hebben, en herplanting hoort daar gewoonweg bij.

Vuurwerk
Ik vind het prima als mensen vuurwerk afsteken. Ik heb ook niets tegen tradities. Maar omdat we samenleven kunnen we ook best wel wat rekening met elkaar houden. In ieder geval met dieren. Die kunnen in veel gevallen niet vluchten. Daarom lijkt het me prima om vuurwerkvrije zones in te stellen, bijvoorbeeld rond de Groene Scheg of in de Natura 2000 gebieden.
Oja en natuurlijk het vuurwerk de volgende dag weer even opruimen. Je moest ’s weten hoeveel vuurwerkrestanten we nog tegenkomen op de ‘opschoondag’ een paar maanden later.

Geboren
Ik ben in Eindhoven geboren. Vanwege het werk van mijn vader woonden wij op het terrein van het psychiatrisch ziekenhuis.
De zorg is mij letterlijk met de paplepel ingegoten. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat ik ook mijn roeping vond in de zorg.

Gezin
Ons “gezin’’ breidt zich hier wel steeds meer uit. Zo wilden we graag een hond. Konden we natuurlijk best een tijdje op een kat passen, die vervolgens niet meer weg ging. Is het leuk om kippen te houden en vooral om dan elke ochtend dat verse ei weer van die kippies te krijgen.

Werk
In mijn werk heb ik verschillende facetten van de drie sociale domeinen, jeugd, wmo en participatie van dichtbij meegemaakt. Als groepsleidster in de jeugdhulpverlening en jeugdpsychiatrie, als manager in de re-integratie, bij de gemeente in participatie en als hoofd van beschermd wonen. En nu werk ik als “”ombudsman”” voor de gemeente A waar mensen die de weg niet meer kunnen vinden, die in de knel komen door verschillende regelgeving die soms wat tegenstrijdig is, of bijv. als hulpverlener tegen dingen aanlopen, dit kunnen melden. De bedoeling is dan om te komen tot hulp die helpt, regelingen die kloppen en duidelijk zijn. Heel boeiend en hierin kan ik alle ervaring van de voorgaande functies mooi combineren. Momenteel ben ik voor Putten ook betrokken bij het werk van de participatieraad.

Hobby’s
Muziek, moestuin, over de Veluwe sjouwen en ja toch ook Portugees leren, een beetje dromen mag ook.

Terug naar mensen