info@wijputten.nl

Evelien Top

Ik ben er meer of minder in getrapt 🙂  Of ik een bord in mijn tuin wilde van Wij Putten? Best jôh. Of ik ’s mee ging op campagne, op kroegentocht. Nou dat is natuurlijk wel leuk. Voordat ik het wist draaide ik volop mee in de campagne van 2010 en heb daarna alleen maar leuke activiteiten meegedaan. Nee, vraag me niet teveel over de actuele politieke situatie in Putten want alleen dan wat ik in de nieuwsbrieven, ‘Eropaf-verslagen’, Waar-is-Rien-Video’s, en Wij Putten bijeenkomsten opsteek is mij bekend.  Maar het is altijd bijzonder interessant om mee te gaan met de partij want je steekt veel op over Putten. Oja, ik pluis ook de programma’s goed door, stel hier veel vragen over opdat ik het wel exact begrijp waar Wij Putten voor staat.
De belangrijkste reden waarom ik Wij Putten steun is omdat ze voor transparantie in de besluitvorming zijn. In het verleden ben ik hier als bestuurslid van een organisatie keihard tegen aangelopen. Dat moet anders dacht ik en toen Wij Putten dat als ‘speerpunt’ naar voren bracht werd ik ‘besmet’.

Wij Putten vind ik ook een goede partij omdat ze het beste met de bewoners voor hebben. Je kunt het natuurlijk niet altijd naar de zin maken maar dat is ook moeilijk. De één wil een verkeersremmende drempel voor de deur en een ander vervloekt die dingen. In de partij kun je goed je mening kwijt, iedereen is gelijk en als het een ingewikkelde discussie wordt hoef je ook zeker niet mee te doen. Nee, mijn beeld van politiek is faliekant anders geworden sinds mijn eerste contacten met Wij Putten.

Prullenbakken
Eén van de grootste ergernissen van inwoners is hondenpoep. In het programma van Wij Putten kwam ik tegen dat Wij Putten hondenpoepzakjes wil verstrekken en prullenbakken plaatsen op uitlaatplekken voor honden. Als er dan ook nog ’s meer prullenbakken komen, waarbij inwoners een vuilnisbak kunnen adopteren, dan hoeven we wellicht ook minder zwerfafval te prikken op de landelijke opschoondag. En ik vind alles met paarden prima hoor maar het punt van Wij Putten een opruimplicht voor paardenpoep in de bebouwde kom in te stellen kan direct rekenen op mijn steun.

Wonen in Putten
Ik maak me best wel zorgen over de woningbouw in Putten. Het aanbod kan al sinds ik ingeschreven stond bij de woningbouwvereniging de vraag niet aan. Gelukkig hebben wij een huis kunnen kopen, maar als je dat nou niet kan? Moet je dan zes of acht jaar wachten? Op korte termijn moeten we creatieve oplossingen vinden voor urgente situaties.
Bijvoorbeeld verplaatsbare, kleinere woningen op tijdelijke locaties kunnen mogelijk een oplossing zijn. Wat Wij Putten betreft zijn recreatieterreinen of vakantieparken met verplaatsbare woningen buiten het recreatiegebied zoals Krachtighuizen ook acceptabele tijdelijke oplossingen. Lijkt me een goed plan voor bijvoorbeeld starters.

Energieneutraal
Uit eigen ervaring met zonnepanelen op het dak weet ik dat grote besparingen mogelijk zijn. Het spreekt dan toch ook vanzelf dat nieuwe woningen energieneutraal moeten zijn. Waar mogelijk moet de gemeente steun bieden aan projecten om ook bestaande woningen energieneutraal te maken. Zo blijft Putten een aantrekkelijke gemeente, met een kleine bevolkingsgroei
met veel voorzieningen als het gaat om onderwijs, sport, gezondheid, winkelaanboden vrije tijd. Prima wonen hier dus.

Geboren
In december 1967 in Appingedam en met wat onderbrekingen en veel omzwervingen totaal ruim 32 jaar in Putten.

Gezin
Samenwonend met Ronald en moeder van 2 pubers m/v.

Werk
Combineren van de optimale manier om veranderingen door te voeren met de juiste mensen. Noem me maar een matchmaker!
Ik ben een trainer en projectmanager bij Lagant Management Consultants en werk voor verschillende bedrijven door het hele land.

Hobby’s
Zeilen, surfen, tennis, golf, piano, wandelen met hond…

 

Terug naar mensen