info@wijputten.nl

Nieuws

Bestuur Avondvierdaagse Ambassadeur van het Wij-gevoel

Geplaatst op 16 februari 2014

Het bestuur van de Puttense Avondvierdaagse is door Wij Putten uitgeroepen tot Ambassadeur van het Wij-gevoel. Afgelopen donderdag heeft voorzitter Cor ten Velde de onderscheiding in de vorm van een koperen hertje in ontvangst genomen.  

Wij Putten heeft de onderscheiding in het leven geroepen om organisaties, instanties en personen in Putten in het zonnetje te zetten, die op een bijzondere manier bijdragen aan de sociale samenhang in Putten. “Dat geldt zeker ook voor het bestuur en de vrijwilligers van de Avondvierdaagse”, aldus raadslid Wilma van Voorst-Ruiter in de korte toespraak bij de uitreiking. “Het is fijn als mensen zich inzetten om jong en oud samen te brengen, of dat nu in de politiek, in de cultuur of de sport is. Het samen doen staat voorop.” Ook herinnerde zij eraan dat het bestuur enkele jaren geleden veel heeft gedaan om de basisscholen ervan te overtuigen dat zij zich moesten blijven inzetten voor de deelname van leerlingen.

Het bestuur was met een zware delegatie naar Stroud gekomen om de onderscheiding in ontvangst te nemen. Voorzitter Ten Velde toonde zich zeer vereerd met het koperen hertje. “Het wij-gevoel, dat is inderdaad waar we het allemaal voor doen”, aldus Ten Velde. Het hertje zal waarschijnlijk onder de bestuurders gaan rouleren. “En tijdens de Avondvierdaagse komt hij natuurlijk hier in Stroud te staan.” Ook vertelde hij dat de voorbereiding voor de 63ste editie van het wandelfestijn alweer in volle gang is.

De Avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 juni en kent zoals gebruikelijk routes van vijf, tien en vijftien kilometer.

Het is de derde keer dat Wij Putten de onderscheiding uitreikt. Eerder ontvingen Jong Putten en de locatie Putten van Christelijke College Groevenbeek eenzelfde onderscheiding. Het koperen hertje is gemaakt door de Puttense kunstenaar Marjan Heijmans.

PuttenTV was er ook bij en maakte de volgende opnames: http://youtu.be/-6bV6TSlq_I