IMG_8681

Naam:
Roelof Koekkoek

Geboren:
Groningen

Gezin:
Getrouwd met Agnes de Vreeze; we hebben samen twee kinderen.

Werk:
Wethouder (openbare werken, verkeer, cultuur, recreatie en toerisme, monumenten, communicatie, wijkgericht werken en grondzaken)

In midden de jaren tachtig van de vorige eeuw na wat landelijk rondzwervingen ben ik samen met Agnes en Marjolein toevallig in Putten terechtgekomen. Jeroen is hier in 1985 geboren. Langzaam in Putten ingeburgerd en door de jaren heen Putten steeds meer als vertrouwd honk gaan beschouwen. Ik heb al die tijd vanuit hier op verschillende plekken in Nederland gewerkt (driehoek Nieuwegein-Enschede-Zwolle). Ik ben o.a. jaren actief geweest als bestuurslid van een sportvereniging, van een afdeling van een politieke partij en als vrijwilliger bij Humanitas.

In de periode 2006-2010 heb ik deelgenomen aan de verschillende raadscommissies (constant in samenleving en tussentijds nog een keer gewisseld van ruimtelijke zaken naar middelen) voor de combinatie PvdA/GroenLinks. Ik heb ook aan de wieg gestaan bij de totstandkoming van de samenwerking van deze beide partijen.

Langzamerhand kreeg ik de overtuiging dat je indien je lokale politiek echt vorm wil geven je dat los moet doen van de landelijke politiek. Het gaat om de zaken die spelen in het dorp en niet over een oorlog in een ver warm land of over de aanschaf van de meest moderne vliegtuigen. Het moet gaan over zaken dicht bij de Puttenaar en waarop je lokaal invloed kunt uitoefenen. Bij dit alles zoveel als mogelijk de Puttenaar van jong tot oud; van links tot rechts er bij betrekken. Dat is waarom WIJ Putten is opgericht.

Dit moto sloeg goed aan bij de bevolking want we kwamen onverwacht groot uit de verkiezingen: maar liefs 4 zetels! Het gevolg was collegedeelname en een wethouder mogen leveren.

De keuze is op mij gevallen en na ruim 33 jaar als rijksambtenaar te hebben gewerkt ben ik in april 2010 met veel plezier aan de slag gegaan. Een geweldige mogelijkheid om samen met de collega’s van de CU en SGP dagelijks bezig te kunnen zijn met datgene wat we in ons dorp willen realiseren.