IMG_8686

Naam:
Luuk Obbink

Geboren:
Zeist

Gezin:
Getrouwd met Evelien Kroon en samen hebben we drie kinderen.

Werk:
Freelance journalist

Ik op een lijst van een politieke partij? Het was een gedachte waar ik even aan moest wennen. Goed, als het dan maar absoluut een onverkiesbare plaats is, was mijn antwoord aan Henri Luitjes, eind 2009. Nummer 13, dat moest kunnen.

Het is niet iets wat mij van nature past. Als verantwoordelijk redacteur van De Puttenaer heb ik drie jaar lang de Puttense samenleving vanaf de zijlijn beschouwd. Deelnemen is heel wat anders. Maar het is me best bevallen. Het was inspirerend om mee te denken in de campagne en te proberen de ideeën van deze fonkelnieuwe partij zo helder mogelijk onder de aandacht van de kiezers te brengen. Te meer omdat ik vierkant achter die ideeën sta.

Het was zo leuk, dat ik geen nee kon zeggen op een vraag van het bestuur of ik me ook niet na de verkiezingen wilde blijven inzetten voor de publiciteit rond Wij Putten.

Wat verder van belang is? Ik ben een import-Puttenaar, afkomstig uit Leiden, ooit geboren in Zeist, in 1996 bij toeval hier gaan wonen, met inmiddels echtgenote en drie kinderen. Werk als zelfstandig journalist, voor diverse opdrachtgevers. En ga voor nog meer raadszetels in 2014. Als het er maar geen 13 worden.