IMG_8699

Naam:
Herman Luitjes

Geboren:
Stenenkamerseweg 52, Putten

Gezin:
Getrouwd met Daphne van Hagen en samen hebben we twee kinderen.

Werk:
Bestuursadviseur

Vastgeroest. Dat was mijn indruk van de Puttense politiek. Dus werd het tijd voor wat vernieuwing. Daarom hebben we in 2009 Wij Putten opgericht. Een lokale, vooruitstrevende partij. Zo’n politieke partij was er in Putten nog niet. De naam ‘Wij Putten’ is niet voor niks gekozen. Politiek gaat over mensen en iedereen in Putten mag meedoen met Wij Putten!

Wij Putten houdt zich bezig met vragen als: hoe houden we Putten leefbaar en hoe houden we de voorzieningen in Putten op peil? Maar ook: hoe houden we Putten veilig, groen, schoon, sociaal en economisch welvarend en hoe maken we Putten duurzaam. Maar het gaat ons niet alleen om de inhoud. Het gaat ook om een andere manier van besturen. Wij willen de Puttenaren weer betrekken bij het besturen van hun eigen gemeente, dat is toch de essentie van de lokale democratie.

Sinds maart 2010 ben ik gemeenteraadslid en zit ik ook in de raadscommissie Ruimtelijke Zaken. Met de commissie Ruimtelijke Zaken sta je volop in de samenleving. Bestemmingsplannen, woningbouw, verkeersveiligheid zijn een paar voorbeelden. Vaak gaat het over individuele belangen versus gemeenschappelijke belangen. Dat zijn lastige afwegingen en aan vriendjespolitiek doen we niet.

Dat betekent veel actief zijn in en rond het gemeentehuis. Maar als gemeenteraadslid moet je verder kijken dan alleen de binnenkant van het gemeentehuis. Voor mij is het motto van Wij Putten: Eropaf! We zoeken de mensen op. Daar doen we het voor.