IMG_8636

Naam:
Gert van Westing

Geboren:
Kastanjelaan 19, Putten

Gezin:
Getrouwd met Joke Kempers en samen hebben we vier kinderen.

Werk:
Kubus Sports

Al jaren volgde ik de Puttense politiek met belangstelling, maar op afstand. Via Herman Luitjes raakte ik betrokken bij de oprichting van Wij Putten. Wij wilden wat anders. Samen met Roelof Koekkoek gingen wij in oktober 2009 naar de notaris voor de oprichting van Wij Putten en vormden wij het eerste bestuur.

Het idee van Wij Putten sloeg aan. Bij de gemeenteraad verkiezingen van 2010 haalden we vier raadszetels en namen we deel aan het college. Doordat Roelof wethouder werd, mocht ik de vierde raadszetel van Wij Putten gaan bezetten. Daar had ik eerlijk gezegd niet echt rekening mee gehouden. Bij mijn werkgever kreeg ik ongeveer tegelijkertijd een andere functie waardoor ik veel in het buitenland moest zijn. De combinatie met het raadlidmaatschap was helaas niet lang vol te houden. In maart 2011 nam Rien van den Hoek mijn plekje in de raad over. Ik bleef actief in het bestuur.

We kunnen heel trots zijn op wat Wij Putten in de afgelopen jaren bereikt heeft. Bij de verkiezingen van 2014 bleek dat we de grootste partij van Putten zijn geworden. Nu niet alleen deelname aan het college, maar zelfs het initiatief mogen nemen om een krachtige coalitie te vormen. Een prachtig coalitie akkoord met de titel “Samen Doen” is het resultaat.

Maar nu aan de slag! Vanuit het bestuur zal ik daar graag mijn bijdrage aan leveren.