IMG_8708

Naam:
Arap-John Tigchelaar

Geboren:
Eldoret Kenia

Gezin:
Getrouwd met Mia den Uil en samen hebben we drie kinderen.

Werk: 
Directeur bij Transferro BV

Mia, mijn vrouw, werd gevraagd voor een plaats op de lijst van Wij Putten. Nog voordat Mia het programma had gelezen, heb ik mezelf aangemeld om ook op de lijst te komen. Vooral het ‘Wij’ spreekt me aan. Voor álle Puttenaren, iedereen kan meedoen. Niet langs de zijlijn commentaar geven, maar meedoen, mouwen opstropen en het volk vertegenwoordigen.

De heer Bos, samensteller van de jeugdgemeenteraad had jaren geleden mijn interesse in politiek in de gaten en heeft het aangewakkerd. Nadien heb ik interesse gekregen in ontwikkelingssamenwerking. Dat kwam mede door mijn vader, die als zendeling in Malawi en Kenia gewerkt heeft. Hier is ook mijn voornaam mee verklaard: die komt uit Kenia en betekent zoon van Johannes.

Na diverse commerciële functies ben ik terechtgekomen in formulemanagement, marketing en ben nu directeur van een prachtig bedrijf.

Naast ons werk hadden Mia en ik tien jaar lang een importbedrijf met import van Afrikaanse curiosa met als doel ‘aid by trade’. Van de verkoopopbrengsten konden we hulpgoederentransporten financieren en ontwikkelingsprogramma’s opzetten.

Tegenwoordig kan ik weer veel energie kwijt in Wij Putten. De straat op, eropaf, luisteren naar de bevolking vind ik het meest aantrekkelijk. In gesprek raken, meningen vragen, mensen betrekken.

Mijn functie als bestuurslid moet ik nog verder vorm geven. De taak van permanent campagne voeren past heel erg bij me en heb ik blij aanvaard.

Ik woon sinds 1969 in Putten, al sinds 1994 op de Grieteweg en ben vader van drie boeven, Boy (14), Ybo (12) en Job (12).